Tarih: 19.11.2015 10:16

Milli atletin büyük hedefi

Facebook Twitter Linked-in

SPOR - 37. Vodafone İstanbul Maratonu´nda dereceye giren Samsunlu Atlet Gülşen Kılınç, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları´nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Milli atletin büyük hedefi - Tıkla İzle

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve dünyanın değişik yerlerinden binlerce uluslararası sporcunun katıldığı 37. Vodafone İstanbul Maratonu´nda kendi branşında 2 bin 500 atlet arasında genelde 13., Türk sporcular arasında ise 5. olan Samsunlu atlet Gülşen Kılınç, iddialı açıklamalarda bulundu.

Maraton koşmaya mayıs ayında başlayan 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olan 20 yaşındaki atlet Gülşen Kılınç, 7 yıldır atletizm sporu ile ilgileniyor. 6 aydır maraton koşmaya başlayan Kılınç, bu süre içerisinde katıldığı Samsun 19 Mayıs Maratonu´nda dördüncü, Giresun Uluslararası Yarı Maraton´unda ikinci ve 42 km. 195 metrelik Mersin Uluslararası Maratonu´nda ise beşincilik elde etti. 8 senedir milli takım antrenörü olan Sinan Vural ile birlikte çalışan Gülşen Kılınç, 2020 Tokyo Olimpiyatları´na katılmaya hak kazanıp, ülkesini temsil etmek ve Samsun´un ilk bayan olimpiyat şampiyonu olmayı hedefliyor.

KILINÇ: ?2020 OLİMPİYATLARINDA 42 KM´DE MADALYA KAZANMAK İSTİYORUM?
Beşiktaş Atletizm Kulübü sporcusu olan milli atlet Gülşen Kılınç, 2020 Tokyo Olimpiyatları´nda Türkiye´yi temsil etmek istediğini belirterek, ?Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları´nda Samsun´u ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Samsun´da bayan bir atlet olarak 2020 Olimpiyatları´nda 42 km´de madalya kazanmak istiyorum. Avrasya Maraton´unda 15 km koştum. 2 bin 500 atletin koştuğu maratonda yabancı atletler arasında genelde 13. oldum. Türkler arasında ise ilk 5´e girdim. En büyük hayalim 2020´de Tokyo´da düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Samsun´da tarihte bir ilki gerçekleştirmek, Samsun´a adımı kazıtmak istiyorum? dedi.

VURAL: ?SAMSUN´DAN ATLETİZMDE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARTMAK İSTİYORUZ?
Hedeflerinin Samsun´dan olimpiyatlara bir sporcu göndermek olduğunu ifade eden Atletizm Milli Takım Antrenörü Sinan Vural, ?Amacımız Samsun´dan olimpiyatlara 1 kişiyi götürmek. Hedefimiz çok çok iyi yerlere gelip Gülşen´i olimpiyatlara hazırlamak. Onda o azim, o hırs, o yetenek var. İnanıyorum ki 2020´deki olimpiyatlarda bir terslik çıkmazsa olacak inşallah. Samsun´da güreşte Yaşar Doğu´dan sonra atletizmde de bir olimpiyat şampiyonu çıkartmak istiyoruz. Bu bayan bir atletimiz olacak inşallah? diye konuştu.
Gülşen Kılınç, 2020 Tokyo Olimpiyatları´nda başarı sağlamak için haftada 190 km´lik antrenman yapıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —