Mardin`in Midyat İlçe Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle istihdam edilecek 140 personel için bin 350 kişi başvuruda bulundu.

Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan kura çekiminde salona sığmayan vatandaşlar, dışarıda beklemek zorunda kaldı. Çok sayıda başvurunun olması nedeniyle görevliler zor anlar yaşadı.

Çalışma ve İş Kurumu`na kayıtlı işsiz vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla "Toplum Yararına Çalışma Programı" çerçevesinde Midyat Belediyesi ile kurum arasında 140 işçiye istihdam sağlanmasıyla ilgili protokol imzalandı.

Proje kapsamında 140 işçi, 9 ay boyunca Midyat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde çalışacak. İlçe sınırları içerisindeki ağaçlandırma, yeşil alan bakım ve düzenlemesi gibi işlerde görev yapacak 140 işçinin çalışacakları 9 aylık süre zarfındaki maaş ve sosyal güvenlik hakları, İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

16 Eylül’de iş başı yapacak olan işçilerin yemek ve servis ücretleri de belediye tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş, “Belediyemiz ve İŞKUR arasında mayıs ayında imzalanan 140 kişilik işçi alımı sonucunda bin 350 kişi başvurdu. Bin 350 kişi arasından 140 kişiyi kura yoluyla alacağız. Belediyemiz temizlik işlerinde çalışacaklar 16 Eylül 2013 tarihinde işe başlayacaklar” dedi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
23.08.2013 18:14:57 517 0

Tarih: 23.08.2013 18:14
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00