MANİSA - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay bizzat MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin imzasını taşıyan Topal Osman Ağa’nın itibarının iade edilmesine yönelik kanun teklifiyle ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

         Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Topal Osman Ağa için Giresun Kalesi’nde Anıt Mezar yaptırılmasıa ve mezarının buraya nakledilmesine yönelik talimat vererek Topal Osman Ağa’nın itibarını fiilen iade etmiştir. Bizzat Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin imzasını taşıyan kanun teklifimizle Topal Osman Ağa’ın itibarı hukuken de iade edilmektedir.

             MHP’li AKÇAY açıklamasında “Milli Mücadele kahramanlarımızdan Topal Osman Ağa, hiçbir mahkeme kararı olmadan Meclis kararıyla hukuken suçlu ilan edilmesi Türk Milletinin vicdanında yer bulmamıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Topal Osman Ağa için Giresun Kalesi’nde Anıt Mezar yaptırılmasını ve mezarının buraya nakledilmesine yönelik talimat vererek Topal Osman Ağa’nın itibarını fiilen iade etmiştir. Bizzat Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin imzasını taşıyan kanun teklifiyle Topal Osman Ağa’ın itibarı hukuken de iade edilmektedir. ” dedi. 

             Bizzat MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin imzasını taşıyan Topal Osman’ın İtibarının İade Edilmesine Yönelik Kanun Teklifi hakkında bilgi veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Medyada ve kamuoyunda da yer aldığı üzere MHP, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ve bizzat imzasıyla Millî Mücadele kahramanlarımızdan Giresunlu Topal Osman Ağa’nın itibarının hukuken iade edilmesi amacıyla TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi vermiştir.

             Sayın Genel Başkanımızla beraber MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın imzasını da taşıyan üç maddelik teklifin gerekçesinde; Topal Osman Ağa’nın, hayatı boyunca büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiği, Milli Mücadele döneminde ve öncesinde büyük katkılar sunduğu yer almaktadır. Savunmasının alınmamasına ve hiçbir mahkeme kararı olmamasına rağmen Topal Osman Ağa’nın TBMM’nin çıkardığı TBMM 2 Nisan 1923 tarihli ve 370 Sayılı karar ile Milletvekili Ali Şükrü Bey’in cinayetinden sorumlu tutularak yargılanmadan öldürüldüğü belirtilmektedir.

             Yine kanun teklifinin gerekçesinde, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Giresun Kalesi’nde Topal Osman Ağa için bir Anıt Mezar Yapıldığı ve Topal Osman Ağa’nın naaşının bu Anıt Mezara defnedildiği belirtilmektedir.

Mahkeme kararı yerine asla geçmeyecek olan 2 Nisan 1923 tarihli ve 370 Sayılı Meclis kararı ile Milli Mücadele Kahramanımız Topal Osman Ağa’nın tarih huzurundu suçlu ilan edilmesi millet vicdanında kabul görmediği gibi Milli Mücadelenin bu yiğit kahramanının itibarına gölge düşüren bir vesika olarak arşivlerde hala yer almaktadır.

Kaldı ki, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Topal Osman Ağa’nın kabri Giresun Kalesi’nde bulunan bir Anıt Mezara taşınmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu talimatıyla ömrünü Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adayan Topal Osman Ağa’ya duyduğu sevgi ve muhabbeti göstermiş, itibarını fiilen iade etmiştir.

Bizzat Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin imzasını taşıyan kanun teklifiyle;  Milli Mücadele kahramanlarımızdan Topal Osman Ağa hakkındaki 2 Nisan 1923 tarihli ve 370 Sayılı Kararı kaldırılmakta, ömrünü Türk Milletinin istiklal ve istikbaline adayan Topal Osman Ağa’nın itibarı hukuken de iade edilmektedir.

MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Kanun teklifimizin amacı, kişiler üzerinden bir tartışma yaratmak ve Millî Mücadele kahramanlarının birini diğerine karşı üstün kılmak değildir.  Kaldı ki, Milletvekili Ali Şükrü Bey de Millî Mücadelenin Meclis’teki kahramanlarından biridir. Ancak, Ali Şükrü Bey’in katledilmesiyle ilgili cinayette Topal Osman Ağa ve adamlarının dahlinin olup olmadığı tartışması tarih bilimine ve tarihçilere bırakılmalıdır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Millî Mücadele kahramanlarımızı bir kere daha rahmet, minnetle yad ediyoruz.  Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 



Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.06.2022 09:40:00 1565 0

Tarih: 11.06.2022 09:40

Haberi Sesli Oku