Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10400,48%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21

MHP’li Vekilden Kanun Teklifi

MHP’li Vekilden Kanun Teklifi

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, çiftçilerin Ziraat Bankası ve kamu bankalarına olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması için kanun teklifi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, çiftçilerin Ziraat Bankası ve kamu bankalarına olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması için kanun teklifi verdi.

Akçay bu teklifine gerekçe olarak “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli kredi kullanan çiftçiler; bu krediyi alabilmek için masraf yapmakta, teminat göstermenin haricinde eğer tarım sigortası yoksa tarlasını sigorta yaptırmak zorunda kalmakta, kullandığı kredilerin vadesi bitene kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine her yıl yüzde bir komisyon ödemektedir.

Bunun sonucunda da tarımsal kredi maliyetleri yükselmektedir. Bütün bu olumsuzlukların üzerine bir de tarımsal kredi limitlerine sınırlama getirilince çiftçilerimiz diğer bankalardan yüksek faizli kredi çekmek zorunda kalmaktadır. Bu nedenle çiftçilerimizin tüm kamu bankalarına borçlarının yeniden yapılandırılması gerekmektedir.” dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor