Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Milletvekili Akçay

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye´ye önümüzdeki günlerdeki süreçte çok büyük faydaları olacaktır." dedi.

Saruhanlı ilçe teşkilatını ziyaret eden Akçay, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye´ye büyük faydaları olacağını, bu sayede siyasetin bir önceki döneme göre daha iyi bir ortam olacağını söyledi.

MHP ve AK Parti´nin birlikte hazırladığı 26 maddelik kanun değişikliklerin 15 Mart tarihi itibariyle yürürlüğe girmesini planladıklarını ifade eden Akçay, seçimlerde ittifak yapılmasına ilişkin düzenlemeyi 2016 yılında gerçekleştirilen anayasa referandumunun devamı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"Artık hükümet sistemi de değişmiştir, yasama yürütmeye ilişkin önemli düzenlemeler yapılmıştır. Bundan sonra yürütme Cumhurbaşkanlığı şeklinde tecelli edecektir." diyen Akçay şöyle konuştu:

"Ayrıca milletvekillerinin seçimi de ayrı bir pusulayla yapılacak. Cumhurbaşkanı olarak seçilebilmek için de halkın yüzde 50´sinden fazlasının oyunu almak gerekecektir. Bu sistemin doğası gereği, bugüne kadar siyasi partilere ve seçim kanununa yasak olan, partilerin kendi aralarındaki ittifak yapabilmelerini sağlaması adeta bir mecburiyet haline geliyordu. Yani yasal düzenleme mecburiyeti, yoksa ittifak yapma diye bir mecburiyet söz konusu değil. İsteyen siyasi parti kendisine görüş itibariyle uzlaşma sağlayabileceği, işbirliği yapabileceği partilerle ittifak yapar, istemezse yapmaz. Bu kanuni düzenlemeler bunu içeriyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye´ye önümüzdeki günlerdeki süreçte çok büyük faydaları olacaktır. Seçim sistemindeki değişikliklerle yönetimde istikrarı, temsilde adaleti bir önceki döneme göre daha iyi sağlayacak bir sistemdir."

Akçay, daha sonra Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatı ve muhtarla bir araya geldi.



Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

Saruhanlı'da vefat...

Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 4.03.2018 17:55:27 748 0
Tarih: 04.03.2018 17:55 Güncelleme: 04.03.2018 17:55
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri