Anahtar Kelimeler: MEYDANDA KİTAP OKUDULAR

- MİNİK ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜKLERE KİTAP OKUMA DERSİ 
- ÖĞRENCİLER KİTAPLARIN HAYATLARINI NASIL DEĞİŞTİRDİĞİNİ ANLATTI 
- 51. KÜTÜPHANELER HAFTASI KAPSAMINDA MANİSA'DA ONLARCA KİŞİ MANOLYA MEYDANINDA KİTAP OKUDU
MANİSA - Manisa'da düzenlenen kitap okuma etkinliğinde minik öğrenciler büyüklere ders verdi. Kitap okurken neler yaşadıklarını ve kendilerini nasıl geliştirdiklerini kaydeden minik öğrenciler kitap okumanın boş zamanlarda yapılan bir iş olmadığını ve sürekli yapılması gerektiğini belirttiler. 
51. Kütüphaneler Haftası kapsamında Manisa İl Halk Kütüphanesi tarafından Meydanda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Manisa İl Halk Kütüphanesinde buluşan yaklaşık 100 kişi, ellerinde pankart, afiş ve dövizlerle Manolya meydanına kadar yürüdü. Manolya meydanında gerçekleşen etkinliğe Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, öğrenciler, öğretmenler, anaokulu öğrencileri ve velileri katıldı.
Kütüphaneler Haftası nedeniyle Manolya meydanında ‘Manisa okuyor' kampanyası dahilinde kitap okuma etkinliği düzenlediklerini anlatan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Burada yarım saatlik bir okuma etkinliği gerçekleştireceğiz. Öncelikle hem Kütüphane Haftasına hem de kitabın önemine bir farkındalık oluşturmak için dikkat çekmek istedik. Türkiye genelinde farklı illerde gerçekleşen bir etkinlik. İnşallah bugün kitaba dair kütüphaneye dair hep birlikte bu farkındalığı gerçekleştirip kitapla ilgili dikkat çekmiş oluruz. Farklı alanlarda olan arkadaşlarımızla birlikte okumaya yönelik, kitaba yönelik güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş oluruz” dedi.
Tüm Türkiye'de meydanlarda aynı anda kitap okunduğuna dikkat çeken Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit ise, kitaba karşı bir farkındalık oluşturmak, kütüphaneye olan ilgi ve alakayı bu yöne çekmek için böyle bir kitap okuma etkinliği düzenlediklerini söyledi. 
Kitap okuma etkinliğine katılan minik öğrenciler ise açıklamaları ile kitap okumayan büyüklerine ders verdi. İnsanların kitap okumaya daha çok zaman ayırması gerektiğini kaydeden bir öğrenci, Kitap okumak insanların bilgi hazinesi ve kültürünü artırır. Kitap okumak çok eğlenceli bir şey. Boş boş televizyona bakmaktansa kitap okumak daha iyi. Kitap okumak bence çok eğlenceli” diye konuştu.
İnsanların kitap okumayı daha çok boş zamanlarda yapılacak bir iş zannettiğini anlatan bir öğrenci, sözlerini şöyle tamamladı: "Kitap okumak boş zamanlarda yapılacak bir iş değil gerçekte olan bir iş. Kitap okumak kelime hazinesini geliştirir. Kitap okuyunca daha güzel hayaller oluşur. En azından gelecekte ne iş yapacağını, normal yazı yazarken bile daha güzel yazarsın. Kendini bir kitap kahramanı gibi hissedip maceralar yaşarsın. Kitap okumak 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir iş.”



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.04.2015 18:37:36 778 0
Tarih: 01.04.2015 18:37 Güncelleme: 01.04.2015 18:37
Haberi Sesli Oku

Sanat

Sanat Haberleri