Metro Türkiye, depremin yaralarını kadın üreticiler ve şeflerle sarmaya devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Metro Türkiye, yetiştirdikleri ürünleri tarlada ya da dalında hasat edilmeyi bekleyen üreticiler için hem ekipman hem de alım desteğinde bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar deprem bölgesindeki üreticilerden yaklaşık 200 ton ürün alımı yapan Metro Türkiye, bu ürünleri Mersin'den Kadın Kooperatifi ve Zahide Ana Kadın Kooperatifi üzerinden alarak hem kooperatifleşmeyi hem de kadınların istihdamına katılımı destekliyor.

Bölgeye destek olmak amacıyla düzenlenen dayanışma organizasyonlarında da yer alan Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Türk Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğine ürün tedariki gerçekleştirdi. Metro Türkiye, deprem bölgesine yönelik çalışmaların sürdürülebilir olmasını hedefliyor.

- Kadın Kooperatifleri ile güçlü iş birliği

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sinem Türüng, depremler nedeniyle büyük bir mücadele veren üreticilere her konuda destek olmak amacıyla ilk günden bu yana çalıştıklarını, bugüne kadar bölgede hasat edilmesi gereken yaklaşık 200 ton Arsuz limonu, Hatay beyaz balkabağı, Hatay Kırıkhan havucu ve marul gibi bölgede yetişen yeşillikleri alıp mağazalarına taşıdıklarını belirtti.

Peşin olarak gerçekleştirdikleri ödemelerle zor günlerinde üreticileri biraz olsun rahatlatmak istediklerini aktaran Türüng, 'Her gün yeni ürünlerle ilgili bilgiler alıyoruz. Amacımız bu alımları sürdürülebilir hale getirerek daha çok çiftçimize ulaşmak ve böylece bölgeye sürekli bir destek sağlamak. Bu konuda kooperatifiler, üreticiler ile aramızda köprü kuruyor. Kooperatifler aracılığı ile bölgeyi yakından takip ederek yeni ürün alımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunların kadın kooperatifi olması ise bu dönemde oldukça önemli.' ifadelerini kullandı.

Türüng, Metro Türkiye olarak her zaman kooperatifleşmeyi destekleyen bir kurum olduklarına dikkati çekerek, 'Gururla söylemek isterim ki iş birliği yaptığımız ve kalkınmasına destek verdiğimiz yerel üreticiler arasında birçok kadın kooperatifi bulunuyor. Üreten, çalışan ve kazanan kadınlarımız sadece ekonomik açıdan değil sosyal ve kültürel açıdan da dönüşümlere kapı açıyor. İşte bu nedenle başta çalışma ortamı olmak üzere hayatın her alanında eşitlik şart. Toplumsal refah düzeyini artıran eşitliğin sağlanabilmesi için Metro Türkiye olarak biz, üreticiden raflara ve yeme içme sektörüne uzanan tüm gastronomi ekosisteminde etkin adımlar atıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

- Dayanışma yemeğine destek

Verilen bilgiye göre, Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde kadın dayanışmasının güzel bir örneği olarak Türk Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğinin ürün tedarikini gerçekleştirdi. Bu özel dayanışma yemeğine ülkemizin önde gelen kadın şefleri, Metro Türkiye’nin bölgeden temin ettiği Hatay Beyaz Balkabağı ve Arsuz Limonu gibi yerel ürünleri de kullanarak hazırladıkları özel course tabaklarla katkıda bulundu.
 

6 değerli kadın şefimiz Aylin Yazıcıoğlu, Çiğdem Alagök, Çiğdem Seferoğlu, Suna Hakyemez, Yaren Çarpar ve Yeşim Erol tarafından hazırlanan Antakya mutfağına ait yemeklerin satışından elde edilen tüm gelir bölgedeki kadın girişimcileri desteklemek amacıyla kullanılacak.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 13.03.2023 10:01:00 1459 0

Tarih: 13.03.2023 10:01 Güncelleme: 13.03.2023 11:02
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00