MANİSA - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa´da ocak ayı itibariyle başlayan ve mart ayına kadar devam edecek olan oda seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Birliği bağlı odalarda yaşanan genel kurul heyecanını değerlendiren MESOB Başkanı Geriter, ?Çiftçinin temel anlamda bir terimi vardır. Harman yeri, harman zamanı dediğimiz. Biçilmesi, toplanması hasat zamanıdır. Esnaf ve sanatkarımızın da 4 yılda bir yapmış olduğu genel kurullar 2018 yılı 1 Ocak itibariyle sadece Manisamızda değil, Türkiye genelinde başladı. Türkiye genelinde 3 bin 140 meslek odamız bulunuyor. Ayrıca 81 tane de il birliğimiz var. Bütün bunlara kayıtlı mevcut esnaf ve sanatkarımız var. 1 milyon 670 bin tane esnafımız bulunuyor. Manisamızda ise 50 bin aktif esnaf ve sanatkarımız bulunuyor. İşte 50 bin kişiyi ilgilendiren, kendi gelecekleriyle ilgili, kendi çalışmalarıyla ilgili kendilerini yönetecek odalarımızda genel kurullarımız 1 Ocak itibariyle başladı. Genel kurullar ocak, şubat ve mart aylarında devam edecek. Nisan ayımız boş, mayıs ayında federasyon seçimlerimiz başlayacak. Bu federasyon seçimlerimizden sonra da eylül ayında tepe kuruluşumuz olan TESK´in genel kurulu, seçimleri olacak? dedi.
9 Ocak itibariyle Manisa´da 10 odanın genel kurulunun yapıldığını ifade eden Geriter, yapılan bu 10 genel kuruldan iki odada görev değişiminin olduğunu belirtti. Geriter, ?Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 93 odadan 83´ünü genel kurullarını yapacak. Manisa bugün batıda olan bir kentimiz. Esnaf ve sanatkarıyla ülke genelinde yerini almış bir ilimiz. Manisa´ya, Manisa esnafına, ahilik kültürüne yaraşır bir olgunlukta bu genel kurulların yapılacağını ve yapıldığını da ifade etmek istiyorum. Arkadaşlara hayırlı olsun, seçilenler bizim başkanımızdır. İnşallah sıra bize gelince bizde onların başkanı oluruz? diye konuştu.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.01.2018 08:40:15 510 0

Tarih: 10.01.2018 08:40
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00