Bebek/Çocuk - - Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesine sezaryen oranlarının düşük olmasından dolayı teşekkür yazısı gönderildi. Hastane bünyesinde hizmet veren doğum kliniğinde, 2011 yılında yüzde 30,4 olan primer sezaryen oranı yürütülen çalışmalar sonucunda 2015 yılında yüzde 13,4´e düşerek büyük bir başarı yakalanmış oldu. 
Merkezfendi Devlet Hastanesine geçtiğimiz yıl sezaryen oranının düşük olması nedeniyle Sağlık Bakanlığından teşekkür yazısı gelmişti. Bu yıl da yine Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 06/11/2015 tarih ve 14870590 barkot nolu yazısında, sezaryen oranlarının düşük bulunmasından dolayı Merkezefendi Devlet Hastanesine teşekkür edildi. Uzmanların normal doğumu önermesine rağmen istatistiklere göre ülke genelinde sezaryenle doğum oranları yüksek seviyedeyken Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde sezeryanla doğum oranlarında sürekli olarak bir düşüş yaşanıyor. Doğum istatistiklerinin incelenmesi sonucu, 2015 yılının ilk 6 ayının primer sezaryen oranının yüzde 13,4 olması sebebiyle, Sağlık Bakanlığından Merkezefendi Devlet Hastanesinde gönderilen yazıda, ?Sezaryen oranlarınız dikkate alındığında normal doğum yöntemindeki başarınız ve bu konuya gösterdiğiniz duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz. Çalışmalarınızda başarılar diler ülkemiz sağlık sistemine verdiğiniz katkılar için teşekkür ederiz.? ifadelerine yer verildi.

SON BEŞ YILIN SEZARYEN ORANLARI
Merkezefendi Devlet Hastanesinin doğum kliniğinin sezaryen sayılarının son beş yıl istatistiği ise şu şeklide: ?2011 yılı yüzde 30.4, 2012 yılı yüzde 16.5, 2013 yılı yüzde 18.3, 2014 yılı yüzde 14.9, 2015 yılının ilk 6 ayındaki oran ise yüzde 13.4.?
Doğum kliniğinde 2011 yılında yüzde 30,4 olan primer sezaryen oranının son beş yılda büyük düşüş sağlayarak yüzde 13,4´e gerilemesi ise uzmanlar tarafından başarı olarak değerlendirildi.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.11.2015 16:16:00 624 0

Tarih: 30.11.2015 16:16 Güncelleme: 30.11.2015 16:16
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00