Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Her sene olduğu gibi bu sene de bugünlerde bir grip piki yaşıyoruz. Yaşanan grip pikinde herhangi bir olağanüstü sıkıntı söz konusu değil” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde basında çıkan H3N2 virüsü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, bu aylarda grip salgını yaşandığını, vatandaşın panik yapmaması gerektiğini söyledi.

Müezzinoğlu, vatandaşları sulu gıdalar tüketmesi konusunda da uyardı. Ekim ve Kasım ayından itibaren Mart sonuna kadar mevsimsel grip salgınlarının yaşandığının altını çizen Bakan Müezzinoğlu,

"Her sene olduğu gibi bu sene de bugünlerde bir grip piki yaşıyoruz. Yaşanan grip pikinde herhangi bir olağanüstü sıkıntı söz konusu değil. Vatandaşlarımızın panik yapmamasını arzu ediyorum. Olabildiğince sulu gıdalar alması, temiz havada dikkatli bir şekilde olmalarını istiyoruz. Üşütmemelerini, kalabalık ortamlarda dikkatli olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin okula, çalışanlarımızın işlerine ’sakın gitmeyin salgın var’ gibi bir cümleyi asla şu anda söyleyecek bir durum söz konusu değil.

Öğrencilerimiz okula, çalışanlarımız işlerine devam edecek. Rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın da 3 gün istirahat ederek bol sulu gıdalar almasını ve hekiminin tavsiyelerine uymasını öneriyorum. Şu anda herhangi bir salgın söz konusu değil, her yıl karşılaştığımız olan durumlardan biri" şeklinde konuştu.

"HASTANELERDE KIŞ AYLARINDA YOĞUNLUK HER SENE VAR"

Bir gazetecinin hastanelerde yoğunlukla ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Mevsim gereği hastanelerde bu aylarda yoğunluk söz konusu. Her yıl yaşanan yoğunluğun dışında bir yoğunluk yaşanması söz konusu değil. Biraz da toplumsal duyarlılık artınca yoğunluk da artıyor. Bir an önce hekime gideyim değil de bir an önce dikkatli olayım bol sulu gıdalar alayım, üşütmeyeyim koşullarına birazcık daha dikkat edilmeli" dedi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 6.01.2014 13:54:36 456 0

Tarih: 06.01.2014 13:54
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00