Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

MCBÜ´de "Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti" Anlatıldı

MCBÜ´de

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen "Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti" başlıklı konferans, MCBÜ Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen "Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti" başlıklı konferans, MCBÜ Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Şirin, MCBÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Huriye Tekin Önür, MCBÜ Sosyoloji Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Duygu Alptekin, Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Konuşmacı olarak davet edilen Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatime Güneş; üniversiteli gençlerin sevgili şiddetine yönelik görüşlerini ve deneyimlerini ?cinsiyetlendirilmiş şiddet´ olarak kavramsallaştırdığı çalışmasına dair önemli bilgileri paylaştı. Eskişehir´deki üniversite gençleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerden elde ettiği verileri aktaran Doç. Dr. Fatime Güneş, şiddetin toplumsal cinsiyet açısından nötr olmadığından ve şiddete bakış ile şiddet deneyiminin toplumsal cinsiyete bağlı olarak nasıl farklılaştığından söz etti.

Konferans sonrasında dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Fatime Güneş, ayrıca 2018 yılında basılan ?Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti: Üniversiteli Gençlerin Görüşleri ve Deneyimleri Üzerine Bir İnceleme? başlıklı kitabını da imzaladı. Etkinlik, Doç. Dr. Fatime Güneş´e Doç. Dr. Huriye Tekin Önür ve Doç. Dr. Duygu Alptekin tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmesiyle son buldu.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor