MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yeşilay Topluluğu tarafından, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle ?14 Mart´tan İtibaren Kampüste Dumansız Hava Sahası? etkinliği ve ?Bağımlılıklar? konulu panel düzenlendi.

Yeşilay Manisa Şubesi iş birliğiyle, 6 Mart 2018 tarihinde, MCBÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen ?14 Mart´tan İtibaren Kampüste Dumansız Hava Sahası?  etkinliği ve Rektörlük Seminer Salonu´nda düzenlenen ?Bağımlılıklar? konulu panele; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Yeşilay Manisa Şubesi Başkanı Salih Fulcun, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

?14 Mart´tan İtibaren Kampüste Dumansız Hava Sahası? etkinliğinde konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Sağlıktan daha değerli bir nimet yok. Bu ülke ve bu ülke insanı için, üniversite için sorumluluk almak, bunlar için zaman ayırmak, fedakârlık yapmak hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu tür projelerin, etkinliklerin içinde daha çok yer almalıyız. Dolayısıyla üniversite öğrencisi olmak demek; sadece derslere giren çıkan, dört yılda diplomasını alan değil, kendini her bakımdan geliştiren ve çevresine faydalı bireyler olmaktır. Hepinizi kutluyorum, teşekkür ediyorum? dedi.

Gazeteci-Yazar İsmail Aydın moderatörlüğünde gerçekleşen ?Bağımlılıklar? konulu panele konuşmacı olarak; MCBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Artuner Deveci, MCBÜ Yeşilay Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Hasan Kandemir, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Şahin ve Av. Ezgi Kula katıldı.

Prof. Dr. Artuner Deveci, bağımlılığın fizyolojik anlamda bir hastalık olduğu için tedavi edilmesi gerektiğini, bağımlı olan kişilere hiçbir şekilde kızılmaması ve dışlanmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Artuner Deveci, bu süreçte hepimize görevler düştüğünü belirtti.

Boşanma oranlarında bağımlılık ile ilgili sorunlar hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Hande Şahin ise, boşanmalarda alkol ve teknoloji bağımlılığının ve bunların sonucunda oluşan şiddetin etkili olduğunu ifade etti.

Bağımlılık alanında yapılan araştırmalardan bahseden Doç. Dr. Hasan Kandemir, 18 yaş altındaki bağımlılık oranının %70 olduğunu belirterek; çocukluğun çok önemli bir dönem olduğunu, ergenlik döneminde dürtü kontrolünün zor, maddeye kolay ulaşımın etkisinin ise büyük olduğunun altını çizdi. Sıcak ve sağlıklı bir ailenin oluşturulmasının öneminden bahseden Doç. Dr. Kandemir, ailelerin sağlıklı bir şekilde çocukları takip etmesinin en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti. 

Av. Ezgi kula ise alkol bağımlılığının boşanmalarda etkili olduğunu, alkolün temel sebep olmakla birlikte sosyal medya, bilgisayar ve bunlara bağlı olarak değişen arkadaş çevrelerinin de çiftler arasındaki iletişimi azalttığını, iletişim azaldıkça şiddet oluşmaya başladığını söyledi.

Panel, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından Yeşilay Manisa Şubesi Başkanı Salih Fulcun tarafından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 7.03.2018 13:36:10 450 0

Tarih: 07.03.2018 13:36

Haberi Sesli Oku