MANİSA - Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2025 yılına kadar akredite edilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinin akreditasyon belgesi, düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Süleyman Sami İlker konuşmasında, ?2012 yılında alınan akreditasyon belgesinden itibaren Tıp eğitimi programımızın güncelleme ve iyileştirme çalışmaları devam etmiştir. Akreditasyon belgemizin yenilenmesi için 2018 Şubat ayında TEPDAD başvurusu yapılmış ve öz değerlendirme raporu hazırlama sürecine girilmiştir. 10-14 Şubat 2019 tarihleri arasında dış değerlendirme ekibinin ziyareti ile değerlendirme süreci tamamlanmış ve fakültemizin 01.01.2019 tarihinden itibaren 6 yıl süre ile 2025 yılına kadar akredite edildiği tarafımıza bildirilmiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, teorik ve pratik anlamda yeterli, iletişim becerileri yüksek, serbest düşünme, analiz ve sentez yapabilme motivasyonu olan, bilgiye ulaşabilen, kanıta dayalı ve eleştirel bakış sahibi, araştırmacı hekimler yetiştirmek eğitim programımızın ana hedefidir.

Fakültenin eğitim programının uygulanmasında, güncellenmesinde ve akreditasyonunda emeği geçen ve katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın A. Kemal Çelebi başta olmak üzere tüm öğretim üyelerimize, öğrencilerimize idari personelimize, eğitimle ilgili komisyon ve kurul üyelerine, Üniversitemizin ilgili bölümlerine ve tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ederim? dedi.

TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp eğitiminin eş yetkilendirilmesinde (akreditasyon) sürdürülebilirliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında; eğitim programlarının sistematik değerlendirilmesi ve sürekli yenilenme ile gelişimin sürdürülmesinin kurumsal kültür oluşturulmasıyla mümkün olacağına değinerek, fakültenin Tıp eğitim programının güçlü yönlerini anlattı ve bundan sonraki süreçlerde izlenmesi gereken konularda bilgiler verdi.

MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş ise eğitim programının akreditasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederken, bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni; TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek tarafından ?Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon Belgesi?nin, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker´e takdimi ile son buldu.



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 6.04.2019 09:21:45 310 0

Tarih: 06.04.2019 09:21

Haberi Sesli Oku