Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Saruhanlı Belediyesi arasında Saruhanlı Meslek Yüksekokuluna yeni bina yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Protokol imzaları Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı tarafından atıldı.

 

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Saruhanlı Meslek Yüksekokulunun 1984´te kurulmasına rağmen bugüne kadar hizmet binası noktasında ciddi sıkıntıları olduğunun altını çizen Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Bu sıkıntının giderilmesi için elimizi taşın altına koyduk ve ilçemize yakışan, prestij kazandıracak olan bir meslek yüksekokulu binasını kazandırıyoruz. Şu anda kaba inşaatı bitmiş durumda, yaklaşık 6 bin metrekare bir arsa üzerine kurulan, içerisinde sınıf, laboratuvar, amfi, kütüphane ve idari bina anlamında hocalarımızın odaları dahil olmak üzere 5 bin 264 metrekare inşaat alanı olan bir binaya kavuşturuyoruz. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde hizmete sunulacak. Saruhanlı´mıza ve Üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesinin fakülteleriyle, yüksekokullarıyla, meslek yüksekokullarıyla her geçen yıl büyüyerek, bölgesinde ve ülkesinde iddialı bir üniversite olarak yoluna emin adımlarla devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Saruhanlı Manisa´mıza en yakın ilçelerimizden bir tanesi ve dolayısıyla Saruhanlı´daki meslek yüksekokulumuz en fazla avantaja sahip durumda. Ancak Saruhanlı Meslek Yüksekokulumuz fiziki kapasite yetersizliği dolayısıyla hak ettiği gelişmeyi, ilerlemeyi kaydedemedi. Biz Saruhanlı Meslek Yüksekokulumuzun bu manâda gelişebilmesi için Saruhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı ile görüştük, durumu kendisine aktardık, belediyenin öncelikli işleri arasında olmamasına rağmen, meslek yüksekokulunun Saruhanlı ve Üniversitemiz için ne kadar önemli olduğunu bildiğinden kendisi bize her türü desteği verdi. Dolayısıyla Saruhanlı Belediyemiz mevcut binanın yapım işini üstlendi ve çok hızlı bir şekilde bina ilerledi. İnşallah hizmete hazır hale geldiğinde, bizler bu meslek yüksekokulumuzda yeni bölümler açacağız. Manisa Celal Bayar Üniversitesinin mevcut meslek yüksekokulları içerisinde Saruhanlı Meslek Yüksekokulumuz örnek meslek yüksekokul haline gelecek. Çok güzel bir projesi var. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Meslek yüksekokulumuzun akademik kadro oluşumu ve yeni bölümlerin açılması noktasında elimden gelen gayreti, çabayı göstereceğimi burada ifade ediyorum. İmzaladığımız bu protokol ile birlikte inşallah meslek yüksekokulu hizmet binası olarak bize devredilecek olan bu bina, uzun yıllar hem Üniversitemize hem Saruhanlı´mıza hizmet verecek. Gerçekten güzel bir yatırımı Saruhanlı´ya kazandırdılar. Üniversite her zaman Saruhanlı Meslek Yüksekokulunun yanında olacak, sahip çıkacak. Protokol hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Protokol çerçevesinde, meslek yüksekokulu binası çevre düzenlemesiyle birlikte Saruhanlı Belediyesi tarafından yapılacak. Binanın belediye tarafından tesliminden sonra; elektrik, su, doğal gaz vb. abonelik işlemleri ile gerekli tüm mefruşat, araç-gereç ve ekipmanlar Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından temin edilecek.

 



Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 25.05.2018 18:34:35 535 0

Tarih: 25.05.2018 18:34 Güncelleme: 25.05.2018 18:34
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00