MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde geçtiğimiz yıl başlatılan Diplomasi Konferansları bu yıl da devam ediyor. Çin Guandong University of Foreign Studies South China Business College´dan Dr. Rong Wang´ın konuk olduğu konferansta İpek Yolu, Çin kültürü ve Türkiye´nin İpek Yolu´ndaki yeri konuşuldu.

MCBÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü ile işbirliğinde gerçekleştirilen konferans serisinin ?Türk Dış Politikası ve Ortadoğu? başlığını taşıyan etkinliğinin konuşmacısı ise Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı oldu.

Bölgedeki sorunlara ve Türkiye´nin bu alanda üstlenebileceği role ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Tayyar Arı, konuşmasının ilk kısmında Yemen´deki soruna değindi ve sorunun sadece mezhep tabanlı bir çekişmeden kaynaklanmadığını, bölgesel güçlerin politikalarını içeren siyasi bir temelinin de bulunduğunu vurguladı. Filistin sorununa ilişkin olarak ise, Arap-İsrail Savaşlarında İsrail´in gerçekleştirdiği işgallere yeterince karşı çıkılmadığını belirten Arı, uluslararası hukukun düzgün bir şekilde işletilmediğini belirtti. Bu kısımda, İkinci Dünya Savaşından sonra kurulan uluslararası kurumlarda ve uluslararası hukuka dair düzenlemelerde ABD´nin etkisine dikkat çeken Arı, Irak Savaşında ve en son Golan Tepelerine ilişkin kararda görüldüğü üzere bu kurumların ABD tarafından göz ardı edebildiğinin altını çizdi.

Ortadoğu´da Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bölgesel ağırlığı olan ülkelerin İsrail ile işbirliği içerisinde hareket ettiğinden ve bölgenin büyük siyasi ve ekonomik sorunları bulunduğundan bahseden Arı, Türkiye´nin bu sorunların çözümüne ilişkin olarak İslam dünyasının umudu olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından ilgiyle dinlenen konuşmasının son bölümünü soru-cevap kısmına ayıran Prof. Dr. Tayyar Arı´ya, konferansın sonunda MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat tarafından, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin logosunu taşıyan bir saat ve teşekkür belgesi takdim edildi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.04.2019 11:23:33 1225 0

Tarih: 04.04.2019 11:23
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00