Anahtar Kelimeler: MASMEK EGEKAF’ yerini

MASMEK, EGEKAF’ta yerini aldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen EGEKAF’25 (Ege Kariyer Fuarı), 16 üniversitenin ve 300’den fazla firmanın katılımıyla başladı. 65 binden fazla ziyaretçinin beklendiği organizasyona, çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi de Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (MASMEK) ile EFEKAF25’e katıldı.
Açılış törenine katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, MASMEK standını da ziyaret ederek diğer kurumlarla birlikte misafirleri Manisa’da en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi. Üniversite öğrencileri, MASMEK standına yoğun ilgi gösterdi.
EGEKAF’25, 26-27 Şubat tarihlerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Şehzadeler Yerleşkesi’nde gerçekleştiriyor. Toplum 5.0 temasıyla gerçekleşen fuarda, Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASMEK standıyla yer alarak öğrencilerle buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Manisa Kent Konseyi Başkanı Hakkı Bayraktar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen ve İnsan Kaynakları Dairesi Eğitim Şube Müdürü Funda Arslan da fuara katılarak MASMEK standını ziyaret etti. Fuarı çok önemsediklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, "EGEKAF’25 Fuarı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde Aydın, Balıkesir, Denizli, Muğla ve İzmir ‘den 16 üniversitenin katıldığı bir organizasyon. Daha önce Denizli’de yapılmış. Şu anda Manisa’da misafir ediyoruz öğrencilerimizi. Manisa için önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem organize bölgelerimiz hem ticaret yapan, ihracat yapan, üretim yapan firmalarımız için önemli bir fuar. Kariyer planlarını yapacak öğrencilerimiz için de önemli. 300’den fazla firma katıldı. Ülkenin en önemli sanayi ve ARGE kuruluşları da burada. 65 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuarda yerimiz aldık. Sayın Valimiz, Sayın Başkanımız Ferdi Zeyrek, üniversitemiz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi ortaklaşa olarak Manisa’ya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız" dedi.

"İstihdam Ofisi’nde son aşamadayız"
Ali Kılıç, "Manisa için, Manisa’da yaşayan vatandaşlarımız, gençlerimiz için kariyer planı anlamında bizim de bazı faaliyetlerimiz olacak. Hazırlanıyoruz. İstihdam Ofisi’mizi kuruyoruz. Yakında açılışını yapacağız. Daha sonra meslek fabrikalarını kuracağız. Buradaki amacımız, sanayide ne tür bir istihdama ihtiyaç varsa o yönde kurslar açarak, insanları yetiştirerek istihdam olanağı sağlamak. Bununla ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelmiş durumdayız. İhtiyaç duyulduğunda hizmet ve tarım sektörü için de kurslar vereceğiz. Manisa’nın kalkınmasına, üretimine katkı sağlamak, artı değer oluşturmak amacıyla faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Başkanımız Ferdi Zeyrek’in Manisa için çok büyük hayalleri var. Biz de ekip olarak bu hayalleri gerçekleştirmek konusunda yardımcı olacağız. İnsana dokunarak, insanın yaşamına katkı sağlayarak çalışacağız" ifadelerini kullandı.

MASMEK üniversite öğrencilerin taleplerini alıyor
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen de "MASMEK kurslarımızla gençlerimize, yetişkinlerimize yönelik farklı alanlarda hizmet veriyoruz. Burada üniversite öğrencilerimizin de yoğun ilgisi var kurslarımıza. Onların bizden beklediği kursları öğrenmek istiyoruz. Talepleri hangi doğrultuda. Yardımcı olabileceğimiz alanlarda onların önünü açmak, istihdam imkanlarını artırmak için taleplerini dinleyeceğiz. Bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. Şu an çok geniş bir yelpazede kurslar veriyoruz. 8 ana dal altında çeşitli branşlarımız var. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda kurslarımızı açıyoruz" dedi.



Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 27.02.2025 13:27:00 1259 0

Tarih: 27.02.2025 13:27 Güncelleme: 27.02.2025 13:27
Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri
17.09.2025 11:39:00