Anahtar Kelimeler: MASKİ’ Büyükbelen Açıklaması

SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, yerel bir gazetede yer alan “Büyükbelen’i Susuzluk Vurdu” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. MASKİ kurulmadan önce döşenen içme suyu hatlarında sürekli arızalar yaşandığı belirtilerek 3 Haziran 2021 tarihinde yapılan ihale kapsamında 17 kilometrelik içme suyu hattı çalışması sonrasında sorunlu hatları yenileyeceğini vurguladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, yerel bir gazetede yer alan “Büyükbelen’i Susuzluk Vurdu” başlıklı haber ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, mahalleyi besleyen içme suyu deposunda herhangi bir sorun yaşanmadığı, içme suyu hattında meydana gelen bir patlağın, yüzeye çıkmamasından dolayı mahalle genelinde detaylı tespit çalışması yapıldığı ifade edildi. Ekiplerin sokak sokak araştırma çalışmalarının ardından yüzeye çıkmayan su patlağı tespit edilerek gerekli onarım yapılarak su kesintisinin giderildiği belirtildi.

MASKİ, Büyükbelen’de yatırımlara devam ediyor

MASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen mahallesinde 2018 yılında yapılan ihale kapsamında 8 milyon 500 bin TL maliyetle 28 kilometre kanalizasyon ve 4 kilometre de yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdik. 2020 yılında ihalesini gerçekleştirdiğimiz iş kapsamında 4 milyon 500 bin TL maliyet ile 110 bin metrekare kilitparke taş döşeme işlemini tamamladık. MASKİ Genel Müdürlüğü kurulmadan önce mahalleye 1 milyon 650 bin TL ihale bedeliyle 27 kilometre içme suyu hattı ile 400 ve 100 metreküplük 2 adet içme suyu deposu imalatı yapılmıştır. İçme suyu hatlarında sık sık meydana gelen sorunlar nedeniyle 3 Haziran 2021 tarihinde hat iyileştirme ve yenileme çalışmaları ihale edilmiş ve çalışmalar başlatılmıştır. Aynı zamanda şebeke hatlarından abonelerin daha iyi suya ulaşabilmeleri için branjman hatlarının yenilenmesi ve sayaçların dışarı alınması gibi işlemler de yürütülecektir. Sayaçların dışarı alınması işlemiyle beraber teknolojik ve yeni nesil su sayaçlarının montajları da idaremizce gerçekleştirilecektir. İş kapsamında toplam 17 kilometre içme suyu şebekesinin yenilenmesi planlanmaktadır. Böylelikle mahallede yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulacaktır.” ifadelerine yer verildi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.07.2021 12:49:00 855 0

Tarih: 28.07.2021 12:49
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00