MANİSA - MASKİ Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği, küresel ısınma ve bilinçsiz su tüketimi gibi nedenlerden yer altı sularının çekilmesi sebebiyle Manisa’ya sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini noktasında yeni adımlar atmaya başladı. Mevcut rezervleri arttırmak adına İçme Suyu Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında şehrin 20 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak deneme sondajlarına başladı.

Ülke genelinde iklim değişikliği ve buna bağlık olarak küresel ısınmadan kaynaklı yer altı sularının ciddi oranda çekilmesi sebebiyle Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa merkez ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini noktasında yeni adımlar attı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Yunusemre ilçesine bağlı Gürle Mahallesinde Manisa’nın içme suyu rezervlerine destek olacak deneme sondaj çalışmalarına başladı. Şehrin gelecekte içme suyu sıkıntısı çekmemesi adına su rezervlerini arttırmaya yönelik yürütülen deneme çalışmaları kapsamında şehrimizin 20 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

“Hedefimiz şehrimizi gelecek yıllarda kuraklığa mahkum etmemek”

İçme suyu konusunda atılan önemli adımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Manisa’mızı geleceğe hazırlamak ve gelecek nesillere daha iyi bir şehir bırakmak adına mevcut sondajlarımızı destekleyecek ve su rezervlerimizi arttıracak önemli adımlar attık. Bugünde ilk çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız. Mevcut rezervlerimizi arttırmak adına başladığımız deneme sondaj çalışmalarımızdan elde edeceğimiz bilgiler doğrultusunda şehrimizin 20 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Kula'da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Çocuklarda burun tıkanıklığı okul başarısını düşürüyor

İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 24.08.2022 09:26:00 885 0
Tarih: 24.08.2022 09:26 Güncelleme: 24.08.2022 09:26
Haberi Sesli Oku