SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, 2019 yılında bünyesindeki atıksu arıtma tesislerinde oluşan 15 bin 150 ton arıtma çamurunun doğaya zarar vermeksizin uzaklaştırılmasını sağladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevre dostu atıksu arıtma tesislerinde yürüttüğü çalışma ve faaliyetlerle Manisa’nın geleceği adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Daha sağlıklı bir çevre inşası amacıyla il genelinde 18 adet tesisi başarıyla işleten MASKİ, arıtım süreçleri sonrasında meydana çıkan tehlikesiz sınıftaki arıtma çamurlarını da doğaya zarar vermeden uzaklaştırılıyor. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde, sadece 2019 yılında 15 bin 150 ton arıtma çamuru mevzuata uygun şekilde uzaklaştırılarak çevre ve halk sağlığına katkı sağlandı.

Arıtma çamuru nedir?

MASKİ’nin il genelindeki biyolojik arıtma tesislerinde arıtma süreci, atıksular içerisindeki mikroorganizmaların kullanılmasıyla gerçekleşiyor. Bakteriler yardımıyla arındırılan atıksuların daha sonra ilgili ünitelerde işlenmesi ve çökeltilmesiyle de arıtma çamuru meydana geliyor. Ardından tehlikesiz sınıfa ait bu çamurlar, solar çamur kurutma seralarına taşınarak susuzlaştırılıyor. Son olarak ise Manisa Büyükşehir Belediyesince hizmete kazandırılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası’na ulaştırılarak nihai bertarafı sağlanıyor.



Şanlıurfa'da düğünde ikram edilen yaş pasta, davetlileri zehirledi. 60 kişi düğün sonrası karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelik oldu.

Düğün gecesi kâbusa döndü! 60 kişi hastanelik oldu

Geleneksel lezzet tahin, bilimsel araştırmalarla desteklenen sağlık faydalarıyla kahvaltı sofralarının yıldızı oldu.

Bir kaşıkta gelen sağlık devrimi, erken yaşlanmaya kalkan oluyor! Kahvaltıdaki şifa deposunu bilim onayladı

ABD’nin Ege’de sessiz sedasız yayılmaya devam ettiği ortaya çıktı. Yunan basınında çıkan haberlere göre ABD Savunma Bakanı Hegseth yeni bir rapor sunacak.

ABD Ege’de sessiz sedasız yayılıyor: Son plan ortaya çıktı

Kayışlar mahallesindeki yangında yaklaşık 200 dekarlık mera alanı zarar gördü.

Saruhanlı'da çıkan yangında 200 dekar alan etkilendi

15 Temmuz Gazisi Müezzin Mehmet Kuzgun: "Onlar Mehmet hocaya değil Allah'ın evine saldırdı. Ben hakkımı helal etmiyorum"

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Ahmet Yasav: "15 Temmuz, milletin yazdığı bir destandır"

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Selendi Kaymakam Vekili ve Köprübaşı Kaymakamı Hüseyin Bütüner, orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler konusunda mahalle halkı ile bir araya geldi.

Kaymakam Bütüner orman yangınlarına dikkat çekti

70 yaşındaki babası Yılmaz Yiğenli'yi başından balta ile ağır yaralayan 46 yaşındaki Suat Yiğenli tarım ilacı içerek yaşamına son verdi.

Korkunç vahşet! Babasının başını balta ile yarıp intihar etti!

Kırımın Aluşta şehrinde dünyaya gelen Anastasiya Düz, Sinema ve müzik üzerine Lisans ve yüksek lisans eğitimini Kiev’de tamamladı

ANASTASİYA DÜZ'DEN USTA İŞİ TEKLİ

Halk müziğinin doktorları olarak anılan ikili Türkiye yanında yurt dışındaki vatandaşlarımıza da müzikal birikimlerini sunarken büyük beğeni topluyorlar.

Türküler Almanya- Herne'de yankılandı

Manisa’da 2. Kademe Muaythai Antrenörlük Kursu tamamlandı

Manisa’da 2. Kademe Muaythai Antrenörlük Kursu tamamlandı

Manisa FK, Teknik Direktör Taner Taşkın yönetiminde gerçekleşen tek antrenmanla günü tamamladı.

Manisa FK’nın Afyonkarahisar kampı devam ediyor

Yolcu trenin çarptığı şahıs hayatını kaybetti.

Yolcu treninin çarptığı şahıs öldü

Kontrolden çıkan yolcu otobüsü yoldan çıkarak şarampoldeki ağaçlara çarptı.

Yolcu otobüsü ağaçlara çarptı: Yaralılar var

Refüjü aşarak karşı şeride geçen otomobilin tırla çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi.

Tırla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Klima tamiri yaparken merdivenden düşen klima ustası başına aldığı darbe sonucu yaralandı.

Klima tamiri yapmak isterken merdivenden düşen usta yaralandı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 20.01.2020 10:30:00 616 0

Tarih: 20.01.2020 10:30 Güncelleme: 20.01.2020 10:30
Haberi Sesli Oku
15.07.2025 12:12:00