Anahtar Kelimeler: Manisalılar İşgaliye İstemiyor

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde kaldırım işgallerine yönelik yaptığı çalışmalar, Manisalılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Büyükşehir zabıta ekiplerinin çalışmalarını yerinde bulduklarını ifade eden vatandaşlar, suiistimal edilen işgaller nedeniyle kaldırımlarda hareket etmekte zorlandıklarını, yapılan düzenlemelerle rahat bir nefes aldıklarını dile getirdiler.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin, İl Hıfzıssıhha Kurulu 2020/110 sayılı kararı ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 27. maddesi kapsamında kaldırım işgallerine yönelik çalışmaları devam ediyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen, görüntü kirliliği oluşturan; ambulans, itfaiye ve polis gibi acil müdahale araçlarının geçişini engelleyen işgallere yönelik çalışmaları, Manisalılar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Büyükşehir zabıta ekiplerinin çalışmalarını yerinde bulduklarını ifade eden vatandaşlar, suiistimal edilen işgaller nedeniyle kaldırımlarda hareket etmekte zorlandıklarını, yapılan düzenlemelerle rahat bir nefes aldıklarını dile getirdiler.

Vatandaşlar Ne Diyor?

Manisalılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında görüşlerini belirtti.

Sezai Aygün: İşgaliyeye göz yumulduğu zaman, işgaliye biraz daha büyüyor. Belediyelerin bunu önlemesi lazım.

Tülin Hoşgökçe: Kaldırımlar iyi ama araba park ediyorlar, restoranlar, kahveler falan sürekli dışarıya taştığı için çok zor yürüyoruz. Bence böyle olmamalı. Cezalar daha çok arttırılmalı. Çünkü kaldırımlar bizim için.

İsim Vermeyen Vatandaş: Ben kaldırım işgallerinden çok şikayetçiyim. Esnafa karşı değiliz. Ama reklamını yapıyorsan, dışarı mal koymayacaksın. Kaldırım işgal edilince yola inmek zorunda kalıyoruz. Bu kez de sürücülerle tartışma yaşıyoruz. Vatandaş nereden geçecek? Ben bunu defalarca şikayet ettim. 60-70 senedir Manisa’dayım böyle bir işgal şekli görmedim.

Kamil Tatlıcılar: Kaldırımlar çok güzel oldu. Suiistimal yapıyorlardı. Eskisi gibi bir sırada yapılıyor olsaydı kimse mağdur olmazdı.

Didem Çalışır: Kahveler özellikle önlerinden geçemiyoruz. Artık eskisi kadar önlerinde masa sandalye yok. Bu iyi olmuş.

Seher Alıcı: İşgaller şehirde oldukça fazla. Ulupark ve Malta tarafı da çok.

Kazım Gürsan: Kaldırımlara devamlı arabalar konuyor. Evimize giremiyoruz bundan dolayı. Mesela kahveler de sandalye koyuyor, özellikle kadınlar geçemiyor.

Aydan Şıktaşlı: Kahveler kaldırımlara sandalye koyuyor, geçmekte zorlanıyoruz. Arabalar kaldırımlara, engelli yoluna bile park ediyorlar. Olmaması gerekir, günah yani.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.03.2022 15:26:00 625 0

Tarih: 28.03.2022 15:26 Güncelleme: 28.03.2022 15:26
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
2.08.2025 13:05:00