MANİSA - Manisa´da, Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen hamsi festivalinde yaklaşık 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi. Soğuk havaya rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar kemençe eşliğinde horon oynayarak ısındı. 
Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesinin destekleriyle Manisa Trabzonlular Derneği tarafından 2. Hamsi Festivali düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen festivale, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, çevre illerin Karadeniz dernek başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Karadeniz müziklerinin çalındığı festivalde, Manisa protokolü hamsilerin pişirildiği tezgaha geçerek, hamsi kızarttı. Festivalde, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tavada kızarttıkları hamsileri ekmek arası olarak uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram etti. Meydanda ayrıca Karadeniz yöresine ait tereyağ, peynir ve yoğurtların satışının yapıldığı standa da yoğun ilgi vardı. Festivalin amacının toplumun her kesimini bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, ?Dernek olarak geçtiğimiz yıl Manisa´da ilk defa bu festivali düzenlemiştik. Aldığımız olumlu dönüşler sonucunda bu yıl ikincisini yapma kararını aldık. Manisa´da yaşayan Trabzonlulara veya Karadenizlilere yönelik bir etkinlik değil esasında. Tamamen Manisalı vatandaşlarımıza ve çevre illere yönelik düzenlediğimiz bir etkinlik. Bizim bu etkinlikteki amacımız bir hamsi ikramı yapmak değil, hamsi etkinliği adı altında toplumun her kesiminde birlik ve beraberliği pekiştirmek, birbirimiz ile kaynaşmak, kültür farklılıklarını yaşabilmek ve Karadeniz kültürünü bir nebzede olsa tanıtabilmektir´´ dedi.

?5 ton hamsiyi 20 bin vatandaşımızla buluşturmayı amaçlıyoruz?
Trabzon için hamsinin yerinin çok farklı olduğunu belirten Kazaz konuşmasına şöyle devam etti:
?Trabzon dünya sıralamasına baktığınız zaman, belki Türkiye en çok hamsi tüketen ülkeler arasında sıralamaya girmiyordur ama şehirlerarası sıralama yapılmış olsaydı dünyada Trabzon birinci sırada yer alacak pozisyondadır. Hamsi ile Trabzon artık birbiriyle özleşmiş ve bütünlenmiş bir durumdadır. Biz çocukken farklı illerde Trabzonspor maçlarına gittiğimizde Karadeniz´in çeşitli illerinden gelen taraftarlar tezahürat yaparken ?Burası mis gibi hamsi kokuyor´ diye sloganlar atılıyordu. Yani hamsinin Trabzon ile nasıl bir bütün olduğunu göstermiş oluyorlardı. Dernek olarak da hamsinin Trabzon için ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz festivalde 5 ton hamsiyi 15 bin vatandaşımız ile buluşturduk. Bu yılki etkinliğimizde ise 20 bin vatandaşımızı 5 ton hamsiyle buluşturmayı amaçlıyoruz.?
Ekmek arası hamsilerini yiyen vatandaşlar tadını çok beğendiklerini belirterek, etkinliğin her yıl düzenlenmesini istediler. Programda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından platformda Karadeniz türküleri seslendirilerek, kemençe eşliğinde Horon oynandı. Festivale katılan vatandaşlar soğuk havaya karşı horun oynayarak ısındı. Festivalde ayrıca Ege yöresine oyunlar, halk oyunu ekibi tarafından sergilendi.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 15.01.2018 08:30:31 527 0

Tarih: 15.01.2018 08:30 Güncelleme: 15.01.2018 08:30
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00