MANİSA - ‘Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Muhtarları Rolü’ konulu Kadın Muhtarlar Çalıştayı, Atatürk Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Selamlama konuşmaları ile başlayan çalıştayda daha sonra ‘Şiddet Türleri ve Önlenmesine Yönelik Mekanizmalar’ konusunda sunumlar yapıldı. Çalıştay, grup çalışmalarının yapılması ve çalıştay raporlarının sunulması ile sona erdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Kent Konseyi, Ege Kadın Buluşması Platformu, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği ve Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Muhtarları Rolü' konulu Kadın Muhtarlar Çalıştayı, Atatürk Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çalıştaya Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Kent Konseyi Şube Müdürü Kadir Evkaya, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tuğba Yılmaz, Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü Şengül Baysak, Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Başkanı Başkanı Berrin Akduman, Manisa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü İlknur Yüksel, STK temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayda daha sonra konuşmalar gerçekleştirildi.

Çalıştayın Amacından Bahsedildi, Emeği Geçenlere Teşekkür Edildi

Çalıştayın açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ yaptı. Karadağ, çalıştayın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ardından Ege Kadın Buluşması Platformu Manisa Sekreteri Hanife Lekesiz konuşma yaptı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tuğba Yılmaz yaptığı konuşmada çalıştayın amacından bahsetti. Çalıştay'da Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci de konuşma gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileten Çevirmeci, "Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadın muhtarlarımızla projeler yapıyoruz. Umarım çalıştayımız çok verimli olur ve kadın adına farkındalıklar artar" dedi. Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Başkanı ve Ayvacık Muhtarı Berrin Akduman da konuşma gerçekleştirdi. Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü Şengül Baysak da yaptığı konuşmada platform ve platformun faaliyetleri hakkında bilgi vererek, çalıştaya katılan herkese teşekkürlerini iletti. Baysak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e de destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Şiddet Türleri ve Önlenmesine Yönelik Mekanizmalarla İlgili Sunumlar Yapıldı

Programın ikinci bölümünde şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik mekanizmalar ile ilgili konuşmalar ve sunumlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk olarak Ege Kadın Buluşması Platformu  Proje Danışmanı Itır Bağdadi 'Yerel Eşitlikte Kadın Muhtarların Önemi' konulu sunum gerçekleştirdi. Ardından Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Kurucu Üyesi Hilal Dokuzcan 'Şiddetin Farklı Boyutları ve Türleri' sunumunu yaptı. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık ise 'Kadına Karşı Şiddetle Yerel Yönetimlerin Rolü' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Felsefe Bölümü öğretim üyesi Sibel kiraz Şiddet ve siyaset ile ilgili konuşma yaptı. CBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Mina Fırat da konuşma gerçekleştirdi. Çalıştayda son olarak Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Manisa Temsilcisi Nevin Becerikli konuşma yaptı. Çalıştayda daha sonra Çalıştay grup çalışmaları gerçekleştirildi. Çalıştay raporlarının sunulması ile çalıştay sona erdi.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 19.05.2022 10:07:00 1287 0

Tarih: 19.05.2022 10:07 Güncelleme: 19.05.2022 10:07
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00