MANİSA - Manisalı Eğitimci-Yazar Engin Topuz´un edebiyat denemelerinden oluşan "Edebiyatın Haziran Mezarlığı" isimli kitabının imza gününe okuyucular yoğun ilgi gösterdi. 
Manisa Murat Germen Ortaokulu´nda tarih öğretmenliğinin yanı sıra Manisa ve İzmir´deki önemli haber sitelerinde köşe yazarlığı yapan Eğitimci-Yazar Engin Topuz, ilk kitabını çıkardı. "Edebiyatın Haziran´da Ölenler" isimli kitabın imza günü, Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu´nda yapıldı. Manisalılar hem kitabı almak hem de yazarıyla tanışmak imza gününe yoğun ilgi gösterdi. Uzun süredir yazdığı köşe yazılarından derlemelerle süslenen 123 sayfadan oluşan kitabın tanıtımında Yazar Topuz, konuklarıyla yakından ilgilendi. İmza gününe gelen edebiyat severlerden eğitimcilere kadar bir çok Manisalı, Topuz´u tebrik etti. Edebiyat sevgisi ve araştırmalarıyla tanınan Eğitimci-Yazar Engin Topuz, kitabı için "Bu kitapta herkes kendisinden bir şeyler bulacak. İlginç ve dikkat çeken edebiyat öyküleriyle süslediğim kitapta Neyzen Tevfik´le Mehmet Akif Ersoy´un bilinmeyen dostluğundan, şairlerin ilham perisi Nahit Hanıma, Atilla İlhan´ın Manisa günlerine kadar bir çok dikkat çekici yazılar var. Kitabın satışı D&R, İdefix, Evran Plak ve internet sitelerinden ve ülke çapında tüm kitap evlerinden yapılacak" dedi.
Kitabın dikkat çeken isminin edebiyat dünyasında Haziran ayında ölen yazarları kapsadığını anlatan yazar Engin Topuz, "Kitabım, Altın Bilek yayınlarınca piyasaya sürüldü. Kitabın ön sözünü Yayınlar Genel Koordinatörü İlker Balkan yazdı. Kapak tasarımı ise Murat Çağatay´a ait. Bu süreçte beni destekleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bir başucu kitabı olmasını hedeflediğim kitabın edebiyata ilgisi olan olmayan herkesin seveceğini düşünüyorum" dedi. Topuz ayrıca ikinci kitabı içinde kolları sıvadığını ifade etti.
ENGİN TOPUZ KİMDİR?
1974 yılında Manisa´da doğdu. İlk-orta ve lise eğitimini Manisa´da tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü´nü bitirdi. Halen Manisa´da öğretmenlik yapmakta, www.manisahaberleri.com ve www.izmirnews.com internet sitelerinde edebiyat ağırlıklı yazıları yayınlanmaktadır. "Edebiyatın Haziran Mezarlığı" yazarın ilk kitabıdır.



Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 28.02.2016 10:30:37 0
Tarih: 28.02.2016 10:30 Güncelleme: 28.02.2016 10:30
Haberi Sesli Oku