GELENEKSEL SANATLAR YENİ KUŞAKLARA BU MERKEZDE AKTARILACAK
MANİSA - Manisa’da yeni nesillere geleneksel sanatları usulüne uygun bir şekilde öğretecek olan Türk İslam Sanatları Merkezi Vakıf İşhanı’nda açıldı. 
Manisa Türk İslam Sanatları Merkezi açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, CBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, CBÜ Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Ahmet Yeşil, Manisa Yazma Eserler Kütüphane Müdürü Ali Arı ile sanatçı ve davetliler katıldı.
Manisalı hat üstadı Arkın Ongan ile minyatür, ebru, tezhip sanatçısı Suna Deveci Ongan’ın çalıştırdığı merkezde geleneksel sanatlardan olan hat, minyatür, tezhip ve ebru çalışmaları yapılacak. Merkezde ayrıca naht sanatı, fotoğraf, kaligrafi, kukla ve ney kurslarının da açılacağı bildirildi.
Açılış kurdelesini Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile birlikte kesen Vali Erdoğan Bektaş, sergide yer alan eserleri tek tek inceledi. Suna Ongan minyatürler hakkında bilgi verirken, Arkın Ongan da hat sanatının inceliklerini, yazı kalemleri, hat yazılan ahenkli kağıdın özellikleri hakkında Vali Bektaş’ı bilgilendirdi.
CBÜ Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Ahmet Yeşil açılan merkezle ilgili olarak şunları söyledi:
“Türk-İslam Sanatları Merkezi, geleneksel sanatlarımız olan hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, çini ve naht sanatlarını tanıtmak, yaygınlaştırmak, geleneği bozmadan tamamen geleneksel usullere bağlı kalarak bu sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak için hizmete açıldı. Alanında uzman hocalarla verilen eğitimlerle atölyede hem tarihsel hem de sanatsal bir yolculuğa çıkabilir. Orijinal eser de edinebileceğiniz merkez kişiye özel tasarımlar, davetiye ve zarf tasarımları ile özel gün tasarımları yapılıyor. Atölyede geleneksel sanatların yanı sıra kaligrafi, fotoğrafçılık, güzel sanatlara hazırlık kursları, ney ve kuklacılık dersleri de verilmekte. Türk-İslam Sanatları Merkezi olarak bütün sanatçı ve sanatsever dostlarımızı atölyemize bekliyoruz” dedi.
Merkez tarafından Türk İslam sanatlarının tanınması ve yaygınlaşması için çeşitli sergi ve aktivitelerin düzenleneceği açıklanırken, CBÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin öğrenci alımına başlamasının ardından merkezde, güzel sanatlara hazırlık kurslarının verileceği de açıklandı.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 12.11.2014 09:17:06 843 0

Tarih: 12.11.2014 09:17 Güncelleme: 12.11.2014 09:17
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00