KULA -  Kula ilçesinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle, yaklaşık 3 bin kişi durumu protesto etti. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula’nın Gökçeören Mahallesine yapılması düşünülen Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle, bir protesto eylemi düzenlendi. Şenlik havasında geçen eyleme yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede, eylemciler ellerindeki dövizlerle tesis karşıtı sloganlar attı. Kula Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Nihat Dayan, yapılacak tesise tepki gösterdi. Dayan, "Şu an üzerinde bulunduğumuz alanda Manisa Büyükşehir Belediyesince oldu bittiye getirilerek, çöp toplama ve depolama merkezi yapılmak istenmektedir. Temmuz 2014 ayı içerisinde öğrenmiş olduğumuz tesis yapma girişimi öncelikle kovuk dere mevkisiydi. Gökçeören halkı olarak karşı çıktık. Çevre komisyonu yapılmayacak kararı verdi, biz böyle biliyorduk; ancak öğrendik ki maliyet fazla ve ÇED raporu çok maliyetli. Ancak biz bu bölgeye karşı çıkarken, hedefimiz Alaşehir ve Salihli ovalarının da korunmasıydı, sadece Kula değil. Çünkü Kula’ya zararı daha azdı. Ama biz Alaşehir ve Salihli’nin de önemini biliyoruz. Daha sonra ÇED raporu gereksizdir raporu alındığı ve bulunduğumuz bölgeye çöp tesisi yapma kararını ansızın öğrendik" dedi.

"BİLİM ADAMLARI TARAFINDAN BELİRLENMESİ LAZIM"
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, tesisle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Bugün Gökçeören’de Cemiyet Çeşmesinin yanındayız. Eğer biz buraya gelmezsek, halk burada olmazsa, bu cemiyet çeşmesinin buraya Türkiye’nin sayılı büyük çöp fabrikalarından, katı atık tesislerinden birini yapacaklar. Ancak biz katı atık bertaraf tesisinin yapılmasını elbette Manisa için gerekli ise önemsiyoruz. Bunun için uygun yer Gökçeören’in, Sandal’ın, Kula’nın sağlığını bozacak bir yer değil. Katı atık bertaraf tesisi yapacaksak doğru yerin çevre mühendisleri ve bilim adamları tarafından belirlenmesi lazım. Onlarda burasının doğru olmadığını söylüyorlar. Burası hayvan otlaklarına, su kaynaklarına, insan yerleşimlerine son derece yakın bir yer. Buraya 7 ilçenin çerini, çöpünü, kokusunu, sineğini, mikrobunu, zehrini taşmaya kimsenin hakkı yok."
Eylem, daha sonra olaysız sona erdi.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.12.2014 16:44:55 749 0

Tarih: 01.12.2014 16:44 Güncelleme: 01.12.2014 16:44
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00