Anahtar Kelimeler: Manisa’ susam üretimi artırılacak

Manisa’da susam üretimi artırılacak
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Susam Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, susam üretimini artırmak ve çiftçilere ekonomik katkı sağlamak amacıyla 5 ilçede 6 bin dekar alan için yerli susam tohumu dağıtıldı.
Susam, özellikle unlu mamuller ve tahin üretiminde yaygın olarak kullanılan, yüksek yağ oranı sayesinde hem gıda sektörü hem de sağlık açısından kritik bir tarım ürünü olarak öne çıkıyor. Düşük su ihtiyacı ve kurak şartlara dayanıklılığıyla sürdürülebilir tarım açısından büyük bir fırsat sunan susam tarımının Manisa’da daha da artırılması hedefleniyor.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliği ile aynı doğrultuda hareket ederek, üretimde arz-talep dengesini sağlayarak kaynakların etkin kullanımını amaçladıklarını söyleyen İl Müdürü Öztürk, "Bu kapsamda, susam üretiminin desteklenmesi, üretim alanlarının artırılması ve çiftçilerimizin bilinçlendirilmesiyle sürdürülebilir ve verimli bir üretim modelini benimsiyoruz. Susam üretimini artırmaya yönelik yürütülen bu proje kapsamında, çiftçilere eğitim, tohum desteği ve modern üretim teknikleri konusunda rehberlik sağlanacaktır. Manisa ilinde Salihli, Kula, Demirci, Gördes ve Köprübaşı olmak üzere toplam 5 ilçemizde 6 bin dekar alanda projemiz yürütülecektir. Susam tohumları Sarısu çeşidi olup bölgemiz için Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir. Manisa, tarımsal üretimde öncü bir şehir olarak, yerli üretimi teşvik etmeye ve sürdürülebilir tarımı desteklemeye devam edecektir. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tarımsal üretiminin artırılması ve çiftçilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." dedi.
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kampüs alanında ilçe müdürlüklerine gönderilmek üzere susam tohumlarının teslim alınması programına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları, Serdar Mersinli, Ali Gök, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya ile konu sorumlusu teknik personeller katıldı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.03.2025 17:27:00 1345 0
Tarih: 25.03.2025 17:27 Güncelleme: 25.03.2025 17:27
Haberi Sesli Oku