Manisa’da ‘Mavi Dil’ hastalığıyla mücadelede ediliyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara sinekler üzerinden bulaşarak ölümlere neden olan mavi dil hastalığı ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında hayvan yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Yunusemre ilçesindeki 111 mahalle ilaçlandı. Ayrıca, hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara hastalığın yayılmasını engellemek için sinek tuzakları dağıtıldı.
Dünya genelinde ve ülkemizdeki büyükbaş ve küçükbaş sürülerine sinekler üzerinden bulaşarak ölümcül sonuçlara yol açan mavi dil hastalığından Manisalı yetiştiricilerin hayvanları da etkilendi. Hastalığa karşı ilaçlama yapmak için Yunusemre ilçesi Davutlar Mahallesi’ne giden Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Vektörlerle Mücadele Şube Müdürü Veteriner Hekim Uğur Dilik ve teknik ekipler, yurttaşların hastalık dolayısıyla yaşadıkları sorunları da yerinde inceledi. İncelemelerde Davutlar Mahallesi’ndeki hayvan yetiştiriciliği yapan yurttaşlar mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirildi. Hayvan yetiştiricilerine hastalığın yayılmasını sağlayan vektörlerin popülasyonunu azaltılmasını sağlayacak sinek tuzakları da verildi.

Hastalık popülasyonu azalıyor
Veteriner Hekim Uğur Dilik, ”Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce kurumumuza resmi yazı ile mavi dil adı verilen viral hastalık bulunan mahalleler bildirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hastalığın yayılmasını önlemek adına bu hastalıkla mücadelemizi başlatmıştık. Hastalığın yoğun olarak görüldüğü mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarımızı yaptık. Rutin ilaçlama uygulamalarımızın dışında hedef canlıya özel, besihaneler ve etrafı başta olmak üzere 3 gün boyunca 12 ekibimizle 111 mahallede ilaçlama uygulaması gerçekleştirdik. Karasinek tuzağı ile ip tuzağı, gübre ve çöp ilaçlamalarını yaparak yurttaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmaların etkisini de bu haftadan itibaren görmeye başladık. Muhtarlarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda hastalık popülasyonunda azalma olduğunu öğrendik” dedi.

Muhtardan teşekkür
Davutlar Mahalle Muhtarı Fatih Çalgın ise mavi dil hastalığıyla mücadelede verdiği destekler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Çalgın, “Yaklaşık bir ay önce köyümüzde sineklerden bulaşan bir hayvan hastalığı tespit edildi. Mavi dil diye tabir edilen hastalık, küçükbaş hayvanlarımızdan bazılarının telef olmasına neden oldu. Bu konuda Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığının destekleriyle mahallemizde çöp konteynerleri, hayvan gübreleri, hayvan damları ilaçlandı. Hastalığın önüne geçilmiş oldu. Yapılan hizmetlerden memnunuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.



Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

Gümülcelispor 2-2 Yunusemre Belediyespor, Kritik maçta kazanan yok

Spilkent projesinde çalışmalar hızlandı

Sarıgöl’de pekmez yapımına hız verildi

Evde çıkan yangında hayatını kaybetti, 20'den fazla kedi de telef oldu

Otomobil tırla çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Kütahya'da 5 katlı binanın teras katında çıkan yangın paniğe neden oldu

Vali Özkan yaralı polis memuru Hatice Ünal’ı hastanede ziyaret etti

Sarıhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur'dan TARSİM Prim Artışlarına Tepki

Kazada şehit olan Polis Memuru Ali Barut son yolculuğuna uğurlandı

SİMAV’DA DÜZENLENEN ÜÇ ETEK (YIRIKLI) GECESİ RENGARENKTİ

Saruhanlı'da vefat...

Yeniden Refah Partisi Şehzadeler’de Güven Tazeledi: İbrahim Şahin Mazbatasını Aldı

Önce eski sevgilisini sonra kendini vurdu!

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.11.2024 14:34:00 901 0
Tarih: 11.11.2024 14:34 Güncelleme: 11.11.2024 14:38
Haberi Sesli Oku