Manisa'da eski karısını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Şehzadeler ilçesinde boşandığı eşini sokakta av tüfeğiyle öldürüp, aynı silahla intihara teşebbüs eden Ali Alkan hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şehzadeler ilçesinde boşandığı eşini sokakta av tüfeğiyle öldürüp, aynı silahla intihara teşebbüs eden Ali Alkan hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ali Alkan'ın geçen yıl 17 Kasım'da, babasının arkadaşından aldığı av tüfeğiyle eski eşi Hülya Alkan'ı sokakta öldürdüğü belirtildi.

İddianamede, kendisini aynı tüfekle çenesinden yaralayan Alkan'ın tedavisi sonrasında alınan ifadesine yer verildi.

Suçlamaları kabul eden Alkan'ın, eski eşini başka bir kişiyle evlenmeyi planladığı için öldürdüğünü söylediği ve "Öldürmeden ona evlenmemesini söyleyecektim. Eğer bunu kabul etseydi, öldürmekten vazgeçecektim. Hülya'ya 'evlenme' dedim. O da 'evleneceğim' dedi. Ben de bunun üzerine av tüfeğiyle ateş ettim." ifadelerini kullandığı belirtildi. Tüfeği babasının arkadaşından almış İddianamede suçta kullanılan tüfeğin sahibi İ.H.Ü'nün ifadesine de yer verildi. İ.H.Ü'nün, arkadaşının oğlu olan sanığın evine geldiğini, bir süre av üzerine sohbet ettiklerini, sanığın kendisinden ava gitmek için tüfek istediğini söylediği belirtildi. Alkan'ın ölmüş babasının hatırına evdeki av tüfeklerinden eski olanını kendisine verdiğini anlatan İ.H.Ü, sanığın eski karısını öldürmeyi planladığından haberi olmadığını ifade etti. İddianamede sanığın, olay günü caddede maktulün işten dönmesini yaklaşık 1 saat beklemesi ve babasının arkadaşından av tüfeği temin etmesi dikkate alınarak, cinayeti "tasarlayarak" işlediği kanaatine varıldığı kaydedildi. Sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapisle" cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, Manisa Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Olay, Yarhasanlar Mahallesi Avni Gemicioğlu Caddesi'nde Ali Alkan (40), üç çocuk annesi eski eşi Hülya Alkan'ı (35) av tüfeğiyle öldürmüş ardından intihara teşebbüs etmişti. Ali Alkan ile Hülya Alkan'ın olaydan bir süre önce boşandıkları, akraba oldukları için de Hülya Alkan'ın aynı soyadını taşımaya devam ettiği öğrenilmişti.



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 15.03.2023 14:07:00 1341 0
Tarih: 15.03.2023 14:07 Güncelleme: 15.03.2023 14:07
Haberi Sesli Oku