Anahtar Kelimeler: Manisa' sigarayı bıraktı

Manisa'da 202 kişi sigarayı bıraktı
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa’da geçen yıl 3 bin 134 vatandaşın 'Başarabilirsin' kampanyası kapsamında sigara bırakma polikliniklerine başvurduğunu ve 202 kişinin sigarayı tamamen bıraktığını açıkladı.
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Gününe özel yaptığı açıklamada dünyada her yıl 7 milyon kişinin sigaradan öldüğünü söyledi. "Bu, aramızdan her 4-5 saniyede bir kişinin sigaraya kurban gittiği anlamına gelmektedir" diyen Karaca, "Ülkemizde en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri, ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tütün kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır." dedi.
Manisa İl Sağlık Müdürü Karaca, tütün bağımlılığı ile mücadele kapsamında Manisa’da Hafsa Sultan Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi, Merkezefendi, Akhisar Mustafa Kirazoglu, Salihli, Soma, Alaşehir ve Turgutlu Devlet Hastanelerinde toplamda 10 Sigara Bırakma Polikliniği bulunduğunu, 2023 yılı içinde bu polikliniklere 3 bin 134 kişinin müracaat ettiğini ve 202 kişinin tamamen sigarayı bıraktığını söyledi.
Sigara bırakma tedavisi kapsamında 2023 yılında vatandaşlara ücretsiz olarak 242 nikotin bandı ve 2 bin 381 sigara bırakma ilacının ilçe müdürlükleri tarafınca temin edildiğini kaydeden Karaca,
sigarayı bırakmanın zor ancak imkânsız olmadığını söyledi. Uzm. Dr. Erol Karaca, "Bu süreçte size yardımcı olacak bir sigara bırakma polikliniğine başvurabilir veya ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını ücretsiz arayabilir, 'başarabilirsin' kampanyası kapsamında ücretsiz başvuru yaparak yardım alabilirsiniz." dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.02.2024 12:35:00 1545 0
Tarih: 09.02.2024 12:35 Güncelleme: 09.02.2024 12:35
Haberi Sesli Oku