Manisa`da, Gezi Parkı odaklı olaylar sonrası "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`na muhalefet etmek, toplantı düzenlemeye öncülük yapmak" suçlamalarıyla haklarında dava açılan 183 kişinin yargılanmasına başlandı

Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesi`nde 5 gün art arda görülecek davanın ilk gününde 38 kişinin ifadesi alındı.

Manisa`da, Gezi Parkı odaklı eylemler sonrası haklarında dava açılan 183 kişinin yargılanmasına başlandı.

Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davaya, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`na muhalefet, toplantı düzenlemeye öncülük etmek ve yönlendirmek iddialarıyla haklarında dava açılan sanıklardan 38`i ve avukatları katılırken, CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri de duruşmayı takip etti.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşma sonrasında açıklama yapan Özgür Özel, gösterilerin demokratik bir ortamda, çevreye ve kişilere zarar verilmeden tamamlandığını kaydederek, ifade veren 38 sanık ve avukatlarının, demokratik ve Anayasal haklar çerçevesinde gösterilere katıldıklarını, yönlendirme ve öncülük yapmadıklarını söylediklerini bildirildi.

Davadaki sanıkların ilk ifadelerinin alımına 5 gün art arda devam edileceğini hatırlatan Özel, ifade alınmına yarın devam edileceğini kaydetti.

Adliye binası önünde toplanan bazı gruplar ise, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla hükumeti ve davayı protesto etti.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.01.2014 17:29:59 1289 0
Tarih: 13.01.2014 17:29 Güncelleme: 13.01.2014 17:29
Haberi Sesli Oku