Manisa`da yayın hayatına başlayacak 3 yerel TV kanalının yetkilisi basın toplantısı düzenledi.

Manisa`da yerel TV kanalı sayısı, gelecek aydan itibaren 4`e yükselecek. RTÜK`ün açmış olduğu ihaleye Manisa`dan katılarak, 2015 yılının Mart ayında başlayacak olan dijital sistemde yayın yapma hakkı kazanan 19 yıldır yayın yapan ETV yetkilisi ile yayın hayatına ilk kez başlayacak 3 yerel TV kanal yetkilisi, Ufuk Plaza`da ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Manisa TV adına Naime Simsaroğlu, Mesir TV adına Şerif Nalçakan, Radyo Hiraş TV adına Şule Uygur, ETV adına Nurgül Yılmaz katıldı.

Ortak basın açıklamasını yapan Şerif Nalçakan, Avrupa ile Türkiye`nin de geçiş yapacağı dijital yayıncılık döneminin ilk adımının atıldığını, yerel TV lisansı alabilmek için gerçekleştirilen sıralama ihalesine Manisa`dan toplam 4 kuruluşun katıldığı bilgisini verdi.

Nalçakan, şunları söyledi:

"RTÜK`ün öngördüğü takvime göre Manisa 2014 Mayıs`ında dijital yayıncılığa kademeli olarak geçmeye başlayacak ve 2015 Mart`ında bütün televizyonlar dijital sisteme geçmiş olacak. Dijital yayıncılıkta 4 televizyonun 4`ü de Manisa il geneline yayın yapacak. 2014 Mayıs`ına kadar sürecek olan geçiş döneminde isteyen televizyonlar karasal analog yayın yapabilecekler. Dijital karasal yayıncılığa geçiş sürecinde Türkiye genelinde başlangıçta 370 verici antenin kurulması bekleniyor. Anten sayısına bağlı olarak yapılacak 300-350 milyon avroluk yatırımla mevcut analog televizyon yayınları, yerini yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip `sayısal karasal yayın`a bırakacak. Herhangi bir antene gerek duymadan izlenebilecek sayısal karasal yayın, televizyon modeline bağlı olarak USB bellek boyutlarındaki aparat veya set üstü cihazlar kullanılacak. Kapalı alan erişim özelliği sayesinde evin dışında herhangi bir antene gerek duymadan sinyal alınmasına imkan tanıyan sayısal karasal yayınla, Türkiye`de televizyon yayıncılığında yeni bir dönemin başlayacak."

Görsel medya açısından büyük bir gelişim yaşanacağını ifade eden Nalçakan, "Bugüne kadar Manisa`daki tek yayın kuruluşu olarak ayakta duran ETV`ye üç yeni TV kanalı daha eklenmiş olacak. Böylece görsel yayınlar zenginleşecek, tatlı rekabet sektöre kalite getirecek. Büyükşehir olacak olan Manisamıza bu değişim ve gelişimin çok faydalı olacağına inancımız tamdır. Bu tarihi süreç ülkemize ve kentimize hayırlı Uğurlu olsun" dedi

 



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 5.07.2013 15:33:07 830 0

Tarih: 05.07.2013 15:33
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00