Manisa Tarım Çalıştayına ev sahipliği yaptı
Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 14 Büyükşehir Belediyesinin Tarım ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanları Tarım Çalıştayında bir araya geldi.
CHP Tarım ve Orman Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in koordinasyonunda, 14 Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Kalkınma Daire Başkanları, Manisa’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yunusemre ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Oğuz Murat Pınar ve Ali Kılıç da katıldı.

Tarım sektörü güçlendirilecek
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyelerinin temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, kırsal nüfusun yaşlanması ve bunun gıda üretimine etkileri, tarımsal ürünlerin pazarlanması, ürün işleme ve depolama tesislerinin kurulması gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantının temel amaçları arasında kırsal bölgelerin kalkınması, tarım sektörünün güçlendirilmesi ve başarılı uygulamaların paylaşılması yer aldı.
Katılımcılar, tarımsal ürünlerin daha iyi pazarlanması için yeni stratejiler geliştirmenin önemini vurguladı. Ürün işleme ve depolama tesislerinin kurulması konusu ise, tarımsal üretimin değerlendirilmesi ve israfın önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Toplantıda, bu konuda yapılabilecek yatırımlar ve iş birlikleri üzerinde önemle duruldu.

"Türkiye’ye örnek modeller sunacağız"
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Türkiye’de üreticinin desteklenmediği, doğru yönlendirilmediği ve geleceği planlanmayan bir tarım sektörü var. CHP’li belediyeler, üretimi artıran projeleriyle bu açığı kapatmaya hazır. Tarımı yalnızca desteklemekle kalmayacağız; doğru politikalarla yönlendirecek ve tüm Türkiye’ye örnek modeller sunacağız. Çünkü bekleyecek vaktimiz yok; üreticimiz zor durumda, tüketicimiz artan maliyetler karşısında eziliyor. Çiftçimizin emeğini koruyacak, cömert topraklarımızın potansiyelini hayata geçirecek projelerle Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

ALİ ZİHNİOĞLU’NDAN AMERİKALILARA ZEYTİNYAĞI TADIM PANELİ

SARUHANLI’DA VEFAT…

Salihli’de 9 ayda 508 kişi uyuşturucu ticaretinden yakalandı

Yunusemre’de sokak hayvanları için örnek yaşam merkezi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Jandarmadan firari hükümlüye bağ evinde operasyon

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.12.2024 09:36:00 1159 0
Tarih: 06.12.2024 09:36 Güncelleme: 06.12.2024 09:36
Haberi Sesli Oku