MANİSA - 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ‘Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi’ler Yetişiyor’ Projesi tanıtım toplantısı Vali Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor” projesinin açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İŞKUR İl Müdürü Eşref Arslan, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Ural Sevener, ilgili kurum temsilcileri ile iş garantisi sağlayan işyeri temsilcileri katıldı.

Toplantıda proje hakkında bilgiler veren Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, 2010 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek “Ajansımıza bugüne kadar toplam 3600 proje başvurusu geldi ve 560 milyon TL yatırıma dönüştü. Uluslararası fonları da bölgeye çekmeye çalıştık. Zafer Kalkınma Ajansı olarak 2021 yılında 3 ödüle layık görüldük. ‘Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor’ projesi de 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmektedir. Bu tür projelerin devam edeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

‘Ülkemizde ki gelişmeleri sevenler gururla, sevmeyenler kaygıyla takip ediyor’

Vali Yaşar Karadeniz ise konuşmasında ayakları yere basan projelerin Türkiye’de kaynak sorunu yaşamayacağını vurguladı. Vali Karadeniz, “‘Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor’ projesi Valiliğimiz AB ve Dış İlişkiler Proje Ofisinin elinden çıktı, fikir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce projelendirildi, Zafer Kalkınma Ajansımız destekledi, birçok kamu kurumu ve işyeri de projeye katılımcı oldu. Herkesin işin içinde olduğu güzel bir proje oldu.  Bir yerde iz bırakmak için önce orada bir iz bulmak gerekiyor. Bu projemizde de arkadaşlarımız önce bir iz buldu sonra da Manisa-Saruhanlı sınırları arasında bulunan sahada havacılık iznini projeye çevirdiler. Dünyada Türkiye’deki havacılık ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Sevmeyenler kaygıyla, sevenler gururla takip ediyor. Biz bu coğrafyada dimdik ayakta durmak zorundayız. Bizler her alanda olduğu gibi havacılık sektöründe güçlü olmak zorundayız. Projeyi hazırlayan, emeği geçen ve destekleyen tüm kurum ve sivil kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra Manisa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Ural Sevener bir sunum eşliğinde projenin detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“14 milyon 763 bin liraya mal olacak”

“Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor” proje ayni katkılarla birlikte toplamda 14 milyon 763 bin liraya mal olacak. Proje kapsamında Şehzadeler İlçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde bulunan 108.245 metrekarelik açık, 675 metrekare kapalı olmak üzere toplam 108.920 metrekarelik alana inşa edilecek.

“18 ayda tamamlanacak”

2022 Şubat ayında başlanılan projenin 2023 yılı Ağustos ayında bitirilmesi hedefleniyor. Kurulacak olan sivil havacılık merkezi ile başta havacılık ve savunma sanayi olmak üzere orta yüksek ve ileri teknoloji sektörlerde gençlerin geleceğin mesleklerine uygun yetkinliklerini geliştirerek ilin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlaması amaçlanıyor. Proje ile Manisa İli Şehzadeler İlçesi Tekeliler Mahallesi, 1664 parselde bulunan 108 dönüm atıl arazi ve üzerinde bulunan atıl durumdaki hangar ile idari binanın yeni bir işletme modeli ile yeşil alan olarak işaretli, akredite (İHA-0 ve İHA-1 ehliyeti verebilen) bir Sivil Havacılık Merkezine dönüştürülmesi sağlanacak.

Kurulacak Merkezde, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun veya belirli bir teknik altyapıya sahip 40 genç ile dezavantajlı gruplardan 120 kişiye, genç işsizlerden 132 kişiye, mesleki yeterliliğini geliştirmek isteyen kamu ve özel sektör çalışanlarından 60 kişiye, robotik ve kodlama becerilerinin artırılması hedeflenen 60 öğrenciye olmak üzere toplam 412 kişiye 734 saat eğitim verilecek. Ayrıca İlimizde faaliyet gösteren ve projeye destek olan 12 firma, mesleki beceri kazandırılacak 44 gencin istihdamını sağlamak üzere taahhütte bulundular.

Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihiler Yetişiyor projesinin yararlanıcısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iken proje ortakları; Manisa Valiliği,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MADAK), proje iştirakçileri; Manisa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği oldu.



Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 31.03.2022 18:34:00 732 0

Tarih: 31.03.2022 18:34 Güncelleme: 31.03.2022 18:34
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00