Manisa Sağlık SenŞubesi, İlçe Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesini açıkladı

Manisa'da ilçe başkanlarıyla düzenlenen toplantı sonrası sonuç bildirgesini açıklayan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, "Tüm çalışanları kapsayan ve herkesi mutlu eden bir çalışma yapılması konusunda tüm taraflar hassasiyet göstermelidir. 3600 ek gösterge çalışmasının suistimal edilmesine ve değersizleştirilmesine asla fırsat verilmemelidir" dedi.

Sağlık Sen Manisa Şubesi, ilçe başkanlarının katılımıyla kurul toplantısı düzenledi. Toplantının sonunda sonuç bildirgesini açıklayan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, özellikle 3600 ek gösterge çalışmasının suistimal edilmemesini ve sağlıkta şiddet yasasıyla ilgili ciddi düzenlemeler getirilmesi gerektiği vurgusu yaptı. Sonuç bildirgesini açıklayan Başkan Irgatoğlu, "Toplu sözleşmede kayıt altına alınan 3600 ek gösterge çalışmasının 2022 yılı içerisinde tamamlanması beklenmektedir. 3600 ek gösterge 6 milyon kişiyi ilgilendiren önemli bir konudur. Tüm çalışanları kapsayan ve herkesi mutlu eden bir çalışma yapılması konusunda tüm taraflar hassasiyet göstermelidir. 3600 ek gösterge çalışmasının suistimal edilmesine ve değersizleştirilmesine asla fırsat verilmemelidir" dedi.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda önemli bir beklentinin bulunduğunu belirten Irgatoğlu, "Sözleşmeli personel sorunu 2022 yılı içerisinde mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır. Halihazırda Sağlık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel niteliğinde farklı statülerde istihdam modeli bulunmaktadır. Hepsinin tek çatı altında birleştirilmesi üyelerimizin ve sağlık çalışanlarının en önemli beklentileri arasındadır. Konuyla ilgili tüm taraflardan beklentimiz tek çatı altında ve kadrolu istihdam modelinin hayata geçirilmesidir" ifadelerini kullandı.

Irgatoğlu ayrıca, "Sağlık çalışanlarını tehdit eden malpraktis sorununu ilgili mevzuat çalışmaları tamamlanarak en kısa sürede çözülmesi gerekmektedir. Bu sorunla boğuşan ve işini yaparken yarın karşısına çıkacak hukuki, maddi ve manevi sorunlarla aklı meşgul olan sağlık çalışanları mesleklerini nasıl icra edeceklerini bilemez duruma gelmiştir" dedi.

"Sağlıkta şiddet konusu sıradan söylemlerden kurtarılmalı"

Sağlıkta şiddet yasasıyla ilgili ciddi düzenlemeler beklendiğinin altını çizen Irgatoğlu, "Kanayan yaramız sağlıkta şiddet konusu sıradan söylemlerden kurtarılarak yasal düzenlemelerde ciddi çözümler ile ortadan kaldırılmalıdır. Bu konuda tüm taraflarda ve özellikle toplumda duyarlılığın oluşturulması gerekmektedir. Sağlıkta şiddetin toplumun tüm kesimleri tarafından sahip çıkılması gereken bir sorun olduğunu aşikardır. Herkese sorumluluklar düşmektedir"

Başkan Irgatoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Diş hekimi, pratisyen hekim ve uzman hekimlere yönelik yapılması dile getirilen fakat mecliste yeniden düzenlenmek üzere komisyona geri çekilen düzenleme kapsamı aile hekimleri ve üniversite hastanelerini de kapsayacak şekilde genişletilmelidir. İlave olarak hekim dışında kalan sağlık çalışanları da bu kapsama dahil edilmelidir. Bahsi geçen düzenleme hastane döner sermaye bütçesine ve dolayısıyla çalışanın hakkına dokunmadan, genel bütçe desteğiyle yapılmalıdır. Sağlık hizmetlerini ve sağlık çalışanlarını birbirinden ayıran, ötekileştiren, bir birine kırdıran her türlü söylem ve eylemden uzak durulmalıdır. Ortak amaç için el birliği ile çalışan, bilgi, beceri, yetki ve sorumluluklar yönünden birbirini tamamlayan ve aynı hizmet alanında farklı meslek mensuplarından oluşan Sağlık çalışanları bir bütündür. Bilgi alışverişinde bulunarak karşılıklı saygı çerçevesinde sağlıklı bir yaşam ve hayat kurtarma çabası ise ekip çalışmanın sonucudur.

Evrensel meslek etiği ve değerleri çerçevesinde iş huzuru ve iş barışı her daim korunmalıdır"



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.02.2022 11:23:00 625 0

Tarih: 25.02.2022 11:23 Güncelleme: 25.02.2022 11:23
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00