Manisa Mesir Festivali'nin renkleri fotoğraf karelerinde hayat bulacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayıyla ve Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD) iş birliğiyle düzenlenecek 1. Ulusal Manisa Mesir Fotoğrafçılar Maratonu, 22-27 Nisan 2025 tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından fotoğraf sanatçılarını ağırlayacak.
"Mesir Festivali ve Mesir’in Renkleri" temasıyla gerçekleşecek fotoğraf maratonu, Manisa’nın tarihi ve kültürel değerlerini, sanatın evrensel diliyle buluşturmayı hedefliyor. Festival coşkusunun tüm renklerini ve dinamizmini objektiflere yansıtmayı amaçlayan yarışma, hem amatör hem profesyonel fotoğrafçılara açık olacak. Yarışma boyunca kayıt işlemleri, 22-27 Nisan tarihleri 10.00-18.00 saatleri arasında Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yapılabilecek. Katılımcılar, en fazla 4 dijital renkli ya da siyah-beyaz eserle yarışmaya başvurabilecek. Fotoğrafların Manisa sınırları içinde, yalnızca yarışma tarihleri arasında ve kayıt işlemi sonrası çekilmiş olması şartı aranıyor. Belirtilen tarihten önce veya sonra çekilmiş fotoğraflar ile kayıt masasına başvurmadan önce çekilen fotoğraflar ise geçersiz sayılacak.
Toplamda 150 bin TL ödülün dağıtılacağı yarışmanın jürisinde ise Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçıları yer alıyor. Seçici kurulda Dr. Ahmet İmançer, Dr. Alahattin Kanlıoğlu, Dr. Beyhan Özdemir, Dilan Bozyel ve Mehmet Aslan bulunuyor. Maratonun onursal jüri üyeliğini ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek üstleniyor.
Başkan Zeyrek, bu yıl ilk kez fotoğrafçılar maratonu düzenlediklerini belirterek, "Manisa, tarih boyunca üretimin, kültürün ve sanatın merkezi olmuştur. 485 yıldır devam eden Mesir Macunu Festivali ise bu güçlü kimliğin en görkemli yansımalarından biri. Biz de bu köklü mirası geleceğe taşırken çağdaş sanatlarla da buluşturmak istiyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Fotoğrafçılar Maratonu ile amacımız, Manisa'nın tarihini, kültürel zenginliğini ve Mesir Festivali’mizin coşkusunu ülkemizin dört bir yanından gelen fotoğrafçıların bakışıyla belgelemek ve gelecek kuşaklara aktarmak. Böylece, Mesir’in renkleri artık yalnızca saçılan macunlarda değil, aynı zamanda sanatla yakalanmış anlarda da yaşayacak. Tüm sanatseverleri ve fotoğrafçılarımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum" dedi.



KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 21.04.2025 09:32:00 0
Tarih: 21.04.2025 09:32 Güncelleme: 21.04.2025 09:32
Haberi Sesli Oku