Manisa İyi Parti, 'Asgari ücret daha ilk ayda açlık sınırının altında kaldı'

İYİ Parti Kalkınma Kongresi İstanbul Grand Cevahir Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa’dan İYİ Parti Genel Merkezi görevli tek siyasetçi olarak İYİ Parti Genel Merkez Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Gökhan Köse’de katıldı.

İYİ Parti Kalkınma Kongre’nde konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener'den sert ekonomi çıkışı geldi. Akşener, “2001 krizinden çok daha büyük bir kriz var” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Kalkınma Kongresi’nde konuştu. Ekonomideki gidişata değinen Akşener, “Daha elektriğin icat edilmediği o karanlık dönemin başındakiler Erdoğan ve ekibinden çok daha iyi yönettiler ülkeyi” dedi.

“2001 krizinden çok daha büyük bir kriz var” diyen Akşener, “Yatırım iklimi kötüleşti. Çoğu şaibeli özelleştirmeler gerçekleştirildi. Sayın Erdoğan bir kez daha en çok kınadığı şeyin en büyük katılımcısı oldu” ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

-Eşi, dostu ve o 5 müteahhidi ihya ederek milletimizi yokluğa mahkum etmekte. Maalesef bugün ülkemiz dünyada en yüksek enflasyona sahip 5. ülke. Hazine ve Maliye Bakanı yurt dışında yaptığı toplantılara MB yetkililerini davet etmiyor. Uygulanan akıl dışı politikalarla istihdam sağlanamaz oldu.

-Asgari ücret daha ilk ayda açlık sınırının altında kaldı. Ülkemizdeki büyüme yüzde 1’in altına indi. Yani Erdoğan ve ekibi daha elektriğin icat edilmediği o dönemde o karanlık dönemin başındakiler çok daha iyi yönettiler ülkeyi.

"BU KRİZ TARİHE ERDOĞAN KRİZİ OLARAK GEÇECEK"

-Bu kriz tarihe 'Erdoğan krizi' olarak geçecek. Erdoğan krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz.

-Türkiye'nin hafızasından 'açlığı' silmeye çalıştığımız bu yolda sizlere verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ediyorum.

-Yok olan 128 milyar dolardan, 20 Aralık gecesi olanlardan sonra nasıl doğrulacağımızı konuşacağız. Kredi piyasalarını nasıl yeniden düzenleyebileceğimizi, kur korumalı mevduat hesabından nasıl çıkabileceğimizi konuşacağız ve sizlerle paylaşacağız.

-Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeden önce kur şokları karşısında iyice kırılan devlet dengesini konuşacağız. Oluşan riskleri konuşacağız. Çarpık ve adaletsiz vergi sistemini ve artırılan vergi rakamlarının nasıl önüne geçebileceğimizi konuşacağız.

-Çarpık vergi sisteminde nasıl eşitliği sağlayabileceğimizi konuşacağız.

-Büyük yatırım projeleri için nasıl mali alan yaratacağımızı konuşacağız. Orta sınıfı yeniden oluşturup güçlendireceğiz. Oluşturacağımız sosyal destek mekanizmasını tartışacağız.

-Köylerin yükünü nasıl azaltıp, tarıma destek için yapacaklarımızı konuşacağız.

-Unutmayın ki İYİ Parti'nin önceliğinde adalet, demokrasi var. Vizyonun güçlü, zengin bir Türkiye var.

Toplantıya Manisa’yı temsilen katılan İYİ Parti Genel Merkez Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Gökhan Köse, Kalkınma Kongresini değerlendirdi. Köse, İYİ Parti’nin kalkınmaya yönelik program ce projelerinin hazır olduğunu dile getirerek, ‘’Bizle İYİ Parti olarak ülkemizin sorunlarını, bu sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri çok iyi biliyoruz. Varlık içerisinde yokluğun yaşatıldığı ülkemizde kalkınmaya, ekonomik olarak şahlanışa ve istihdama ulaşmanın anahtarı İYİ Parti’nin akademik ve siyasi kadrolarındadır. Bizler iktidar partisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yolumuz ve vizyonumuzdan sapmadan bu hedefe ulaşacağız’ diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.02.2022 14:03:00 0

Tarih: 10.02.2022 14:03

Haberi Sesli Oku