MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde hayata geçirilen çevreci yatırımlar, hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Turgutlu, Saruhanlı, Kırkağaç, Gördes, Demirci, Selendi, Sarıgöl ve Akhisar ilçelerinde uygulamaya alınan katı atık transfer istasyonlarına ilave olarak Yunusemre ilçesinde de katı atık transfer istasyonu yapımına başlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fatih Öztürk, yeni yapılan tesisin çalışmalarını yerinde inceledi.

Manisa'da yaşanan düzensiz depolama alanlarından kaynaklanan katı atık sorununun çözümü ve evsel atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin engellenmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa'ya kazandırılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nde katı atık bertaraf çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ilçelerde hizmete giren Katı Atık Transfer istasyonları aracılığıyla, ilçe sınırlarından toplanan katı atıklar trafik yükünü, sefer sayılarını ve maliyeti azaltabilmek amacıyla ilçe belediyesine ait araçlarla, bunker aracılığı ile semi treylerlere nakledilerek Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne getiriliyor. Bu kapsamda Yunusemre ilçesinde yeni katı atık transfer istasyonunun yapımına başlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fatih Öztürk de teknik ekipler ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

9’uncu Katı Atık Transfer İstasyonu Yapılıyor

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Fatih Öztürk, “Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde çevreci yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 8 ilçemizde yapmış olduğumuz transfer istasyonlarımıza ilaveten Yunusemre ilçesinde bir transfer istasyonunun yapımına başladık. Bu transfer istasyonumuz Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerine hizmet verecektir. Mevcut trafik yükünü azaltmak, daha güvenli bir taşıma hizmeti sunmak, karbon salınımını azaltmak için buradaki transfer istasyonumuzu hayata geçiriyoruz” diye konuştu.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 23.02.2022 10:17:00 670 0

Tarih: 23.02.2022 10:17
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00