MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile ‘Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi-NAR’ kapsamında Alaybey Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı.

‘Şiddete karşı Medya İletişim Projesi-NAR kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile Alaybey Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Alaybey Mahallesi’ndeki bir kahvehanede yapılan toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Şenay, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile proje sorumluları katıldı. Proje toplantısı ile ilgili olarak açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti arasında güzel bir proje yapıldığını belirterek, “Günümüz şartlarından dolayı şiddetle karşılaşabiliyoruz. Gerek kadından erkeğe gerekse erkekten kadına. Bugün NAR Projesi kapsamında uzmanlarımız tarafından şiddetin önlenmesine yönelik fikir alışverişinde bulunulacak. Şiddeti önleme noktasında hepimiz birer nefer olmalıyız” dedi.

Şiddeti Özendirici Dilden Kaçınma Vurgusu

Ergün Aksoy’un konuşması sonrasında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Şenay, “Biz İzmir’den bir hareket başlattık. Şiddete karşı hep birlikte hareket edersek başarabiliriz. Medyada şiddetten haberler tekrar tekrar yapılıyor. Medyadaki arkadaşlarımıza eğitimler verildi. Bu eğitimler bitti ardından bunları üretime dönüştürdük. Artık şiddeti özendirici nitelikte dil kullanılmıyor. Hedefimiz duyulmayanın sesi olmak, görülmeyenin yüzü olmaktır. İstiyoruz ki mahallemize evimize şiddet girmesin. Onun için mahalleleri gezerek bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu konuda bizlere Manisa Büyükşehir Belediyesi de desteklerini sağlıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sizleri de NAR elçisi olmaya davet ediyoruz. Bu toplantılarımızın amacı, şiddetle karşılaştığınız zaman nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunmak, mümkün olduğunca şiddeti önlemeye çalışmaktır” dedi.

“Şiddeti tasvip etmiyoruz”

Reyhan Şenay’ın ardından konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, öncelikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdiğini belirterek, toplantının önemine değindi. Yıldırım, “Burada mahalle toplantılarımızın ilkini gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir toplantı olur. Biz şiddetin karşısında olmakla beraber kadına yönelik şiddeti tasvip etmiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak da bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek verdik, destek vermeye de devam edeceğiz. Toplantının ve projenin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

Esnafa Bilgilendirme

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında psikolog ve hukukçular tarafından mahalle sakinlerine yönelik şiddetin önlenmesi ve alınacak önlemler ile uygulanacak yollar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi. Proje toplantısı sonunda mahalle üzerindeki esnaflar ziyaret edilerek, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.  

Kursiyerler de bilgilendirildi

Mahalle toplantısının ardından öğleden sonraki programda Göktaşlı Mahallesi’nde yer alan Kırmız Ev MASMEK Eğitim Merkezi’nde mesleki eğitim alan kursiyerler de proje hakkında bilgilendirildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Şenay ve proje sorumluları tarafından kursiyerlere şiddetin önlenmesine yönelik bilgiler verildi, şiddetle karşılaştıkları zaman izleyecekleri yollar hakkında hukuki yollar anlatıldı.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.06.2022 10:20:00 822 0

Tarih: 01.06.2022 10:20

Haberi Sesli Oku