Manisa Büyükşehir’den Afet Bölgesine Takviye Filo

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi, depremle sarsılan bölgede çalışmalara katkı sağlaması adına MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte iş makineleri, kamyonlar, jeneratörler, kaza kurtarma aracı ve arama kurtarma köpeğinin yanı sıra battaniye gibi ayni yardım malzemelerini taşıyan araçlara ilave olarak AFAD gönüllülerini taşımak amacıyla 5 otobüs, 1 hasta nakil ambulansı ve 1 adet de akaryakıt tankeri takviyesi yaptı. Yaraların sarılması için canla başla çalışma yürütüldüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa olarak bu çalışmalara gerekli katkıları sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli olmak üzere meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları hızla devam ederken, bölgeye yurt genelinden yardımlar sevk ediliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi de, deprem haberiyle birlikte ilk olarak 7 araç ve 54 personelli itfaiye ekibini bölgeye yönlendirmişti. Bunun ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, iş makineleri, kamyonlar, jeneratörler, kaza kurtarma aracı ve arama kurtarma köpeğinin yanı sıra battaniye gibi ayni yardım malzemelerini taşıyan çok sayıda aracı bölgeye sevk etmişti. Bu takviyelerin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla AFAD gönüllülerinin taşınması amacıyla 5 adet otobüs, 1 adet hasta nakil ambulansı ve 1 adet yakıt tankeri de bölgeye gönderildi.

Yaraların Sarılması İçin

Çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği, binlerce yaralının olduğu elim hadisenin tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Acı haberi alır almaz hızla itfaiye ekiplerimizi olay yerine gönderdik. Bunun akabinde Manisa Valiliğimiz öncülüğünde, yapılacak çalışmaların koordineli bir şekilde ilerlemesi için kriz masası oluşturuldu. Burada gerekli planlamaların yapılmasının ardından Büyükşehir Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki iş makineleri, kamyonlar, jeneratörler, kaza kurtarma aracı ve arama kurtarma köpeğinin yanı sıra battaniye gibi ayni yardım malzemelerini taşıyan araçlarımızı afet bölgesine uğurladık. Bunlara ilave olarak AFAD gönüllülerini taşımak için 5 otobüsümüzü, 1 hasta nakil ambulansımızı ve 1 akaryakıt tankerini daha bugün itibariyle bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkarmış bulunuyoruz. Yaraların sarılması için devletimizin tüm kurumları canla başla çalışma yürütüyor. Manisa olarak bu çalışmalara gerekli katkıları sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle acı olayda yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.02.2023 12:07:00 603 0

Tarih: 08.02.2023 12:07 Güncelleme: 08.02.2023 12:07
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00