MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine, Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı Sayıştay Raporu hakkında bilgilendirmede bulundu. Sayıştay müfettişlerince yapılan denetimlerde herhangi bir kamu zararı bulunmadığını vurgulayan Yalçınkaya, Büyükşehir Belediye bütçesinin de, bütçe dengesinin korunarak yine fazla verdiği bilgisini paylaştı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı’nda 2021 yılı Sayıştay Raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Rapor özeti hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Sayıştay raporunda tüm önemli yönleriyle sunmuş olduğumuz bilgilerin doğru ve güvenilir olduğu belirtilerek, Sayıştay raporunda belediyemize ait herhangi bir sorgu veya kamu zararı ortaya koyulmamıştır. Söz konusu raporda sadece 11 adet bulgu bulunmuştur. Bu bulguların tamamı tavsiye niteliğindedir. Dolayısıyla sorguya alınmış ya da kamu zararı oluşturan herhangi bir hükme yer verilmemiştir”  dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bütçe Fazlası Verdi

Raporda ortaya konan mali tabloyla ilgili de bilgi veren Yalçınkaya, “2021 yılına ilişkin olarak net bütçe gelirlerimizde yüzde 28’lik artışla 1 milyar 471 milyon Lira’lık bir bütçenin oluştuğu, gelirlerimizde hedeflerimizde yüzde 115’e ulaştığımız; giderlerimiz konusunda da yüzde 26’lık bir artış olduğu, 1 milyar 433 milyonluk bir giderle de yüzde 96 seviyesinde gider hedefimize de ulaştığımız tespit edilmiştir. Bütçe yönetiminde dengenin korunmasının sağlandığı ve 2021 yılında 38 milyonluk bir bütçe fazlası verdiğimiz de Sayıştay raporuyla tespit edilmiştir. Raporumuz, Sayıştay’ın sitesinde yayınlanmıştır. Detaylı incelemek isteyenler, Sayıştay’ın sitesinden bakabilirler. Dolayısıyla sadece bulgu niteliğinde yer alan önerilerin bir kısmına katıldığımızı, bir kısmına katılmadığımızı da Sayıştay’a iletmiş bulunmaktayız. Herhangi bir kamu zararı ya da sorgu da idaremizde bulunmamaktadır” diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.11.2022 12:36:00 815 0
Tarih: 09.11.2022 12:36 Güncelleme: 09.11.2022 12:36
Haberi Sesli Oku