Tarih: 09.10.2012 19:02

Manisa'da Büyükşehir Tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA’DA “BÜYÜKŞEHİR” TEPKİSİ

 

MANİSA - Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin TBMM'ye sunulması, Manisa’da farklı tepkilerle karşılandı.

 

Söz konusu tasarının yasalaşmasıyla Büyükşehir olacak Manisa’da iş çevreleri ile Ak Parti il başkanları tasarıya destek verirken, muhalefet partileri temkinli yaklaştı.

 

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan yasanın sivil toplum örgütlerinin, akademik odaların, uzmanların ve siyasetçilerin görüşleri alınmadan Tbmm'nin gündemine getirildiğini söyledi.

 

Kaplan, "Daha içinde ne olup bittiğini, neleri getirip götüreceğini tam manası ile bilmiyoruz. Ayrıca belde belediyelerinin kapanmasını asla istemiyoruz. Bunun için genel merkezimiz tüm illerde partisine ait ilçe ve belde belediyelerinde referandum yapacak. Halk kendi belediyesinin kapatılıp kapatılmayacağını belirleyecek" dedi.

 

MHP İl Başkanı Tamer Akkal, yasa konusunda parti olarak iki talepleri bulunduğunu söyledi.

 

Akkal, "Birincisi, belde belediyelerinin kapatılmaması. İkincisi, yasa çerçevesinde büyükşehir olacak belediyelerin başkanlarının yetkilerinin iyi belirlenmesi. Parti olarak içinde Manisa'nın da bulunduğu bazı illerin büyükşehir olmasına asla karşı değiliz, ancak kamuoyunda eğrisi ve doğrusuyla bu yasa tartışılmadan çıkmasına karşıyız" dedi.

 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş de Manisa dahil 13 ilin büyükşehir statüsüne gireceğini hatırlatarak, "Böylece illerimizin önü açılmış olacak. Yatırımlar konusunda, bütçeleri konusunda, geleceklerini görme konusunda önleri açık olacak. Yasa olumlu bakıyorum" dedi.

 

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —