Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’nın Türkiye’de en fazla ihracat yapan il sıralamasında 7. sırdaki yerini koruduğunu belirterek, “Tarımda ise en fazla istihdam veren iller arasında 2. sırada yer alıyor. Manisa Türkiye’de büyük bir rol oynuyor” dedi.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’nın tarım alanındaki istihdam ve ihracatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Manisa’nın yatırım teşviğinde 3. bölgede yer aldığını vurgulayan Sadık Özkasap ayrıca, Manisa’nın üzümdeki başarısıyla 500 milyon dolar ihracat ile Türkiye’ye girdi sağladığını dile getirdi.

Manisa’nın Türkiyede en fazla ihracat yapan 7. il olduğunu ifade eden Özkasap, “Tarımda ise en fazla istihdam veren iller arasında 2. sıırada yer alıyor. Manisa Türkiye’de büyük bir rol oynuyor. 2013 yılında mevcut kazanımlarımız da artmıştır. Ülke genelinde tarım istihdamında ilk üçe giriyoruz. Türk Tarımının üretim hacminde yüzde 8,48 payla ilk sırada olan Zafer Kalkınma Ajansı bölgesinde taşıyıcı güç olmuştur. Organize Sanayi Bölgesinde dünya lideri firmalarında içinde bulunduğu pek çok tesisin açılışı yapmış.

Bu firmaların Manisa’yı tercih etmesinin en büyük sebebi ise şehrin Coğrafi konumu ve Türkiyede’ki limanlara yakınlığıdır. Proje sahibi olarak Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar Projesi ile Anadolu`daki sanayici ve ihracatçıya ait yüklerin Avrupa ülkelerine sevkine öncülük etmeye ve Büyükşehir statüsüne geçiş sonrası ile ilgili üst düzey proje çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Manisa`nın ilçelerine ciddi anlamda yatırımcıların gelmeye başladığını sözlerine ekleyen Özkasap,

"Tabi ki artık 30 mart seçimlerinde büyükşehir statüsüne giriyoruz. Daha modern ve yaşanılabilir bir kent olma yolundaki çalışmalar hızlanacaktır. Manisa üzümün yüzde 95’ini Türkiye`de üreten bir ilimizdir. Üzümdeki başarımızla 500 milyon dolar ihracat ülkemize girdisi sağlıyoruz. Son yıllarda yine ceviz platformu yaptık ve orada bunun nasıl yetiştirilmesi hakkında bilgi verdik. Yağ sektöründe ise zeytin yağında Akhisar bölgesinde çok büyük bir ivme kazandık. Bununla birlikte önümüzdeki yıllarda çok büyük yollar kat edeceğiz. Dubai de düzenlenen gıda fuarında zeytin ve zeytin yağına büyük ilgi vardı." ifadelerine yer verdi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 8.03.2014 12:59:29 445 0

Tarih: 08.03.2014 12:59
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00