Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi Manisa`nın 960 bin 461 adet hindi varlığıyla Türkiye sıralamasında birinci olduğunu belirtti.

Ülkemizdeki hindi yetiştiriciliğinin altıda birinin Manisa’da yapıldığını açıklayan Çebi, "Manisa, 2014 yılı Mart ayı itibariyle 121 adet kümes ve 510 bin adet kapasitesiyle Türkiye`de ilk sırada yer almaktadır" dedi.

Kolesterol ve yağ oranı düşük olan hindi etinin sağlık açısından beyaz ete, lezzet açısından kırmızı ete yakın olduğunu belirten Çebi, "Hindilerin dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olması, etinin sucuk, salam gibi ürünlerde kullanımı, gerek dünyada gerekse ülkemizde hindi yetiştiriciliğini daha cazip hale getirmiştir" dedi.

Türkiye`de özellikle hindi yetiştiriciliğinin son yıllarda hızla arttığını ifade eden Çebi, "Hindi yetiştiriciliği 1995 yılından sonra gelişmeye başlamış ve artan taleple birlikte piyasadaki yerini giderek sağlamlaştırmıştır. Hindi diğer kanatlılar içerisinde yemi ete çevirme konusunda birinci sıradadır. Özellikle göğüs ve butlardaki et miktarı diğer kanatlılara göre çok daha fazladır. Etinin kolesterol oranının düşük olması sebebiyle hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır. Gelişmiş ülkelere kıyasla, ülkemizde de kişi başına düşen hindi eti tüketimi son yıllarda hızla artmaktadır "dedi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 30.04.2014 18:05:05 434 0

Tarih: 30.04.2014 18:05
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00