GENÇLİK - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Gençlik Merkezleri İstişare Toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Güvençer´in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Birol Kovancılar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Müftüsü Sinan Cihan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk,  ilgili daire müdürleri ile Gençlik Merkezi Liderleri katıldı.

Vali Güvençer toplantının açılışında yaptığı konuşmada Gençlik merkezlerinin faaliyetleri, günümüze ve geleceğe bakış açıları, karşılaştıkları sorunları, beklentileri, önerileri ve ihtiyaçlarını dinleyip önemsendikleri, farkında olundukları, ihtiyaç duydukları desteğin Valilik Makamınca imkanlar çerçevesinde karşılanabileceği konusunda moral motivasyon verilmesi amacıyla toplandıklarını belirterek şunları söyledi: ?İkinci maksat ise sadece Manisa´ya mahsus değil, daha önceki görev yaptığım yerlerde de gözlemlediğim en büyük eksiklik. Gençlik merkezlerimiz harikulade ve yeni kuruluşlar olmakla birlikte öğrencilerin ve öğrenci velilerinin dışında kendileriyle en yakından ilgili resmi kurumlarca dahi yeterince bilinmiyorlar. Oysa, konu adı üzerinde gençler. Yeri ve zamanı geldiğinde ülkenin en önemli kaynaklarından birinin gençlerimiz, çocuklarımız olduğunu söyleyegeliyoruz, bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Ama çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışan kurumlarımız yeterli eşgüdümü temin edemediği için bu çalışmalar kendilerinden beklenen verimi tam anlamıyla veremiyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız çok uzun yıllar adında gençlik adı, kavramı olduğu halde neredeyse sadece spora yöneldi. Gençlik hizmetleri ve gençlik hizmetlerini yürütmekle görevli gençlik merkezleri teşekkülü Türkiye´de çok yeni sayılır. Bir şekilde, bir sistem içerisinde kendi halinde gidiyor. Bu imkânı çok daha iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir yandan gençlik merkezlerimizi hem tanımak hem motive etmek, desteklemek hem de denetlemek bizim görevimiz. Aynı zamanda diğer kurumlarımızın da kendi görev çerçeveleri içerisinde gençlik merkezleri ile çok sıkı çalışmaları gerekiyor.?

Vali Güvençer´in konuşmasından sonra Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu ile Gençlik Merkezi Liderleri Oğuz Öz ve Esra Gümüş Bilim Gençlik Merkezlerinin çalışmaları hakkında sunum yaptılar. Sunumda Gençlik Merkezlerinden14-29 Yaş grubundaki gençlerin başka bir şart aranmaksızın Gençlik Merkezlerinin gerçekleştirdiği bütün faaliyetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabildiği belirtilerek Manisa´da 75. Yıl Gençlik Merkezi, Şehzadeler Gençlik Merkezi, Saruhanlı Gençlik Merkezi, Akhisar Gençlik Merkezi, Turgutlu Gençlik Merkezi, Ahmetli Gençlik Merkezi, Salihli Gençlik Merkezi, Kula Gençlik Merkezinin hizmet verdiği ifade edildi. Yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

Sunumun ardından ilgili kurum müdürleri söz alarak gençlik merkezlerine nasıl daha iyi katkı sunabilecekleri konusunda bilgi verdiler.

Toplantıda, eğitime katılan gençlik liderlerine Vali Güvençer ve diğer protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.

 



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 18.04.2018 10:23:36 462 0

Tarih: 18.04.2018 10:23 Güncelleme: 18.04.2018 10:23
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00