GENÇLİK - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Gençlik Merkezleri İstişare Toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Güvençer´in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Birol Kovancılar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Müftüsü Sinan Cihan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk,  ilgili daire müdürleri ile Gençlik Merkezi Liderleri katıldı.

Vali Güvençer toplantının açılışında yaptığı konuşmada Gençlik merkezlerinin faaliyetleri, günümüze ve geleceğe bakış açıları, karşılaştıkları sorunları, beklentileri, önerileri ve ihtiyaçlarını dinleyip önemsendikleri, farkında olundukları, ihtiyaç duydukları desteğin Valilik Makamınca imkanlar çerçevesinde karşılanabileceği konusunda moral motivasyon verilmesi amacıyla toplandıklarını belirterek şunları söyledi: ?İkinci maksat ise sadece Manisa´ya mahsus değil, daha önceki görev yaptığım yerlerde de gözlemlediğim en büyük eksiklik. Gençlik merkezlerimiz harikulade ve yeni kuruluşlar olmakla birlikte öğrencilerin ve öğrenci velilerinin dışında kendileriyle en yakından ilgili resmi kurumlarca dahi yeterince bilinmiyorlar. Oysa, konu adı üzerinde gençler. Yeri ve zamanı geldiğinde ülkenin en önemli kaynaklarından birinin gençlerimiz, çocuklarımız olduğunu söyleyegeliyoruz, bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Ama çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışan kurumlarımız yeterli eşgüdümü temin edemediği için bu çalışmalar kendilerinden beklenen verimi tam anlamıyla veremiyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız çok uzun yıllar adında gençlik adı, kavramı olduğu halde neredeyse sadece spora yöneldi. Gençlik hizmetleri ve gençlik hizmetlerini yürütmekle görevli gençlik merkezleri teşekkülü Türkiye´de çok yeni sayılır. Bir şekilde, bir sistem içerisinde kendi halinde gidiyor. Bu imkânı çok daha iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir yandan gençlik merkezlerimizi hem tanımak hem motive etmek, desteklemek hem de denetlemek bizim görevimiz. Aynı zamanda diğer kurumlarımızın da kendi görev çerçeveleri içerisinde gençlik merkezleri ile çok sıkı çalışmaları gerekiyor.?

Vali Güvençer´in konuşmasından sonra Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu ile Gençlik Merkezi Liderleri Oğuz Öz ve Esra Gümüş Bilim Gençlik Merkezlerinin çalışmaları hakkında sunum yaptılar. Sunumda Gençlik Merkezlerinden14-29 Yaş grubundaki gençlerin başka bir şart aranmaksızın Gençlik Merkezlerinin gerçekleştirdiği bütün faaliyetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabildiği belirtilerek Manisa´da 75. Yıl Gençlik Merkezi, Şehzadeler Gençlik Merkezi, Saruhanlı Gençlik Merkezi, Akhisar Gençlik Merkezi, Turgutlu Gençlik Merkezi, Ahmetli Gençlik Merkezi, Salihli Gençlik Merkezi, Kula Gençlik Merkezinin hizmet verdiği ifade edildi. Yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

Sunumun ardından ilgili kurum müdürleri söz alarak gençlik merkezlerine nasıl daha iyi katkı sunabilecekleri konusunda bilgi verdiler.

Toplantıda, eğitime katılan gençlik liderlerine Vali Güvençer ve diğer protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.

 



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 18.04.2018 10:23:36 440 0

Tarih: 18.04.2018 10:23 Güncelleme: 18.04.2018 10:23
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00