MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesinin sekretaryasını yürüttüğü ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformunun düzenleyicileri arasında yer aldığı ?Engelsiz Yaşam Fuarı 2018?; çok sayıda belediye, firma ve üniversitenin engelli birimlerinin katılımıyla 29 Kasım ? 2 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

Engelsiz Yaşam Fuarı kapsamında, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla gerçekleştirilen Engelsiz Bilişim Günleri 2018´de stant faaliyetleriyle hem Manisa Celal Bayar Üniversitesindeki engellilere yönelik faaliyetler, hem de engelsiz bilişim çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgiler verildi. Ayrıca diğer katılımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve MCBÜ Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç´ın yöneticiliğini yaptığı ?Engelliler ve Medya? panelinde NTV Radyo Engelsiz?Sıradışı Hayatlar programının yapımcısı ve sunucusu Ayhan Aktaş, Sosyal Medya Uzmanı ve Konuşma Motivasyoncusu Serhat Erönal ve Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim Elibal konuşmacı olarak yer aldı. Panelistlerin teşekkür belgeleri TBD İstanbul Şubesi YK Üyesi Levent Karadağ tarafından verildi.

?Engelsiz Bilişim Günleri?nin ikinci gününde, Türkiye´de ilk defa yaptığımız ve yaygınlaşması için çaba harcayacağımız özel eğitim öğretmenlerine yönelik olarak ?Kodlama Eğitimi? düzenlendi. Eğitim, platformumuz adına Özel Eğitim Öğretmeni Muzaffer Adak ve MakerKamp adına Ahmet Kemal Yıldız tarafından verildi. MCBÜ Bilişim Topluluğu öğrencileri de atölye çalışmasına yardımcı oldular. Eğitime farklı illerden 20 özel eğitim öğretmeni katıldı. İlk aşaması sınıf ortamında, ikinci aşaması ise atölye olarak gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara Algoritma?Kodlamaya Giriş?Scratch anlatıldı. Eğitim sonunda tüm katılımcıların ve eğitmenlerin katılım belgeleri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç tarafından takdim edildi.

 

 



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 3.12.2018 13:02:27 899 0

Tarih: 03.12.2018 13:02 Güncelleme: 03.12.2018 13:02
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00