POLİTİKA - Manisa çevresinden ve il dışından getirilen arıtma tesislerinin atık çamurlarının Akhisar çöplüğüne dökülmesini yakından takip eden ve Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda  bulunan  CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU zehirli atıkları Akhisar çöplüğüne döken ve para cezasına çarptırılan şirketin ihalesinin neden iptal edilmediğini sordu.

BAKIRLIOĞLU yaptığı basın açıklamasında;   2018 yılı Mart ayında bu konuyu gündeme getirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve dönemin MASKİ Koordinatörü Akhisar çöp alanına gelerek bunlar hafriyat atığı diyerek iddialarımızı yalanlamış ve bu usulsüzlüğün üstünü örtmeye çalışmıştı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı açmış ?Akhisar´ın çöplüğüne, orda olmaması gereken, dışarıdan getirilen arıtma çamurlarının atıldığı? ifadesi ile iddialarımızın doğruluğu tespit edilmiştir.

Manisa Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ise ilgili firmaya ?729 bin lira para cezası? kesmiştir.

Aradan geçen 10 ayda değişen bir şey olmamıştır.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin çöp ihalesini alan şirket, Akhisar halkının sağlığı ile oynamaya ve Akhisar çöplüğüne zehirli atıkları dökmeye devam etmiştir. Basın açıklamalarımızın ardından dökülen arıtma çamurlarının üzeri toprakla kapatılmaya çalışılmaktadır.

CHP ilçe Başkanlığımız ile birlikte dışarıdan getirilen zehirli atıkların Akhisar Katı Atık bertaraf Tesisine döküldüğünü tespit ederek yeniden Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Ortada işlenmiş ve işlenmeye devam edilen bir suç vardır.

Buna rağmen Manisa Büyükşehir Belediyesi çöp ihalesi verdiği şirketin sözleşmesini iptal etmemiştir.

Bunun esas sorumlusu kendisine bizzat göstermemize ve durumu ispatlamamıza rağmen hiçbir şey yapmayan Çevre Koruma Daire Başkanıdır.

Manisa´ya hizmet etmekle görevli daire başkanı Akhisar çöplüğüne zehirli atıkların dökülmesine göz yummakta ve hala o koltukta oturabilmektedir.

Buda gösteriyor ki; ?çöpten daha pis kokan ilişkiler ağı, tüm Manisa´yı sarmıştır? ifadelerine yer verdi. 



Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 17.01.2019 11:48:27 668 0
Tarih: 17.01.2019 11:48 Güncelleme: 17.01.2019 11:48
Haberi Sesli Oku