Anahtar Kelimeler: Makale üretiminde 20’nciyiz
EĞİTİM - Türkiye’nin makale üretimi konusunda dünyada 20. sırada olduğu bildirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “E-Kitap Semineri” düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Bozkurt yaptı. Ömer Bozkurt’un ardından EaZy Solutions fikir ortaklarından Ebru Aktaş ve Zeynep Ataman seminer verdiler.

Konuşmasında dünyadaki elektronik yayıncılıkla ilgili bazı istatistiki verilere değinen Ebru Aktaş, elektronik yayınların günümüzde giderek arttığına, basılı yayınların ise azalmaya başladığına dikkat çekti. Ciber şirketinin 2008’de yayınladığı rapora göre e-kitapların gelecekte vazgeçilmez bir bilgi erişimi alanı yaratacağını vurgulayan Akbaş, e-kitapların faydalarından söz etti.

Dünyadaki Ar-Ge çalışmalarının akademik anlamda hızla devam ettiğini belirten Aktaş, Türkiye’deki devlet kütüphanelerine dünyadakilerden daha az bütçe ayrıldığını ve bilimsel açıdan daha az dokümana ulaşılabildiğini fakat bu durumun giderek iyileştiğini söyledi. Aktaş, “Türkiye makale üretimi konusunda dünyada 20. sıradadır. 1996’dan bu yana Türkiye’de 348 bin 836 adet makale üretildi. Bunların 330 bin 411’i hakemlidir. Diğer ülkeler tarafından makalelere önyargılı yaklaşılıyor. Bu sorunun düzeltilmesi adına makalelerin güvenirliliğinin ve niteliğinin artırılması gerekiyor” dedi.

Zeynep Ataman ise, temsilcisi oldukları yayın evlerinin e-kitap paketlerinin kütüphaneler için seçeneklerinden ve yayın evlerinin kapsadığı konular hakkında bilgi verdi. Seminere akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 6.12.2014 08:25:58 779 0
Tarih: 06.12.2014 08:25 Güncelleme: 06.12.2014 08:25
Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri