SARUHANLI - 2015 yılı sportif faaliyetler programı içerisinde yer alan başta merkez olmak üzere Hacırahmanlı, İshakçelebi, Koldere, Halitpaşa ve Mütevelli mahallelerinde 6 pilot mahalle ile başlayan çalışma birinci yılını tamamlarken gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. 

Proje, 2016 programında ise Hacırahmanlı,  İshakçelebi, Koldere, Halitpaşa, Mütevelli ile birlikte Yılmaz, Paşaköy ve Dilek mahalleleri ile sayı 9´a çıktı. İlk etapta 2 aylık yaz döneminde Saruhanlı Belediyesinin Mahalle Futbolu Şenliğinde boy gösteren, daha sonra yıl boyunca çalışmalarını aralıksız sürdüren çocuklar bölgelerinde bulunan amatör takımlarda resmi müsabakalara çıkarak hem futbol oynamış oluyorlar. Hem de yetenekli olan çocuklar oyuncu izleme ekibinin listesine giriyorlar. 

Saruhanlı Belediyesi Spor Direktörü Mutlu Çamlıyer, gazeteciler yaptığı açıklamada şöyle dedi; ?Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler olarak bu proje bizim için çok önemli. Türkiye de bir ilk. 9 mahallede bulunan çocuklar hem yazlık hem kışlık spor malzemelerini alıyorlar futbol malzemeleri ile haftanın 2-3 günü antrenörler eşliğinde antrenman yapıyorlar. Yaz döneminde 2 büyük şenlik ile tüm aile birlik beraberlik içerisinde 1 hafta boyunca kendi aralarında müsabaka oynuyor. Yenen yenilenin olmadığı önceliğin birlik beraberlik olduğu şenlikten sonra yakın amatör kulüplerde lisansları çıkarak altyapılarda çalışmalarına devam ediyor. Amacımız bu faaliyetimizi tüm mahallelerimize yayarak bu etkinliği geleceğin spor yapan Saruhanlısını oluşturmak. Bu anlamda yapılan iş kolay değil sabır isteyen, imkân isteyen ve destek isteyen bir proje. Bize bu projede sınırsız destek vererek 400-500 çocuğumuzun uzak mahallelerde spor yapmasını sağlayan Belediye Başkanımıza Teşekkür ediyorum.?



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 16.07.2016 16:35:21 580 0

Tarih: 16.07.2016 16:35
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00