Anahtar Kelimeler: MAĞAZALARA PEMBE KURDELE

- MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI NEDENİYLE YUNUSEMRE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KETEM BİRİMİ İLÇEDEKİ MAĞAZA ÇALIŞANLARINA PEMBE KURDELE TAKARAK BROŞÜR DAĞITTI 
- YUNUSEMRE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞKANI DR. ÜMİT ATMAN: 
- ?KANSER EN ÖNEMLİ HALK SAĞLIĞI SORUNLARINDAN BİRİ? 
- KANSER ERKEN TEŞHİSLE ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIK? 

MANİSA - Meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle Manisa´da Yunusemre KETEM birimi tarafından ilçe sınırlarındaki mağaza çalışanlarına pembe kurdele takılarak kanser hakkında vatandaşlara dağıtılmak üzere broşür verildi. 
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ümit Atman, kanserin erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, tüm vatandaşları ücretsiz yapılan kanser taramalarından faydalanmaları için KETEM´e davet etti. 
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezine bağlı olarak yeni kurulan KETEM birimi Ekim ayının ?Meme kanseri farkındalık ayı´ olması nedeniyle ilçe sınırları içindeki mağazalarda çalışan personele pembe kurdele takarak vatandaşlara kanser ve kanser tarama merkezleri hakkında bilgilerin yer aldığı broşürleri dağıttı. Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ümit Atman yaptıkları etkinlik hakkında, ?Her yıl Ekim ayı Meme Kanseri farkındalık ayı olarak kutlanmakta. Bu yıl Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi KETEM birimi olarak, kendi ilçe sınırlarımız içindeki mağazalardan bize destek olmalarını istedik. Bu konuda Forum Magnesia içerisinde hizmet veren en büyük alışveriş mağazamız sağolsun bize kapılarını açtı. ?İstediğiniz gibi bizimle işbirliği yapabilirsiniz, biz sizin broşürlerinizi dağıtabiliriz. Bu konuda çalışanlarımızda size destek verecek´ dediler. Mağaza çalışanlarına meme kanseriyle mücadelenin sembolü olan pembe kurdelelerimizi taktık. Aynı zamanda Yunusemre KETEM ekibindeki diğer arkadaşlarımızla birlikte personel arkadaşları bilgilendirmenin yanı sıra vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin devamı olan broşürlerinde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu konuda mağaza müdürümüz Sayın Zeki Bey bize destek olma sözü verdi. Kasiyer arkadaşlarımız, çalışanların yönlendirdiği vatandaşlarımıza meme kanseri ve kanser erken teşhis merkezi konusunda bilgilendirme broşürleri verecek? bilgilerini verdi.

KETEM SAYISI ARTTI
Kanserin dünyadaki en büyük halk sağlığı sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Atman, ?En önemli özelliği de erken tanı ile önlenebilir olması. Önlenebilir olması için biz erken tanı faaliyetlerini biz ülkemizde Sağlık Bakanlığı olarak son 10 yıldır çok hızlı ve aktif bir şekilde yürütüyoruz. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak da bu konudaki çalışmalarımız günden güne artıyor. Eskiden ilimizde tek KETEM varken, şu anda büyük ilçeler Salihli, Akhisar, Soma, Yunusemre ve Şehzadeler olmak üzere KETEM birimlerimiz ayrı ayrı faaliyete geçti. Biz de Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Yunusemre KETEM birimi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bize kucak açan, bu dönemde bizi destekleyen bütün kurumlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz? dedi.

"30 YAŞINDAN 70 YAŞINA KADAR TARANIYORUZ"
Ay boyunca faaliyetlerinin devam edeceğini kaydeden Atman, ?Ekonomik açıdan da düşündüğümüzde bir hastalığı tedavi etmek, bir hastalığın tedavi masraflarıyla, rehabilitasyonuyla uğraşmanın yerine o hastalığı hiç ortaya çıkarmadan önlemek, o hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak en önemli faaliyet. Biz bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bütün taramalarımızı Yunusemre Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi olarak meme kanseri adına ücretsiz yapıyoruz. İsteyen bütün kurum ve kuruluşlara bilgilendirme eğitimleri, farkındalık eğitimleri yapıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın bize ulaşması yeterli. Broşürlerimizde yer tariflerimiz var. Ücretsiz olarak bu taramalar yapılacak, gerekli muayeneler, kontroller yapılacaktır. Meme kanserinin yanında rahim ağzı kanseri konusunda da gerek aile hekimlerimiz aracılığıyla gerek Toplum Sağlığı Merkezimiz aracılığıyla yine bağırsak kanseri konusunda erken tanı işlemleri için tarama faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu konuda tüm Yunusemreli vatandaşları ve Manisa sınırları içerisindeki ilçelerde ikamet eden tüm vatandaşları kendi ilçelerine bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerine yönlendiriyoruz. Bu konuda duyarlı olalım ve ´30 yaşından 70 yaşına kadar taranıyoruz´ sloganıyla hareket ediyoruz. Hanımlarımıza özellikle Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerimize bekliyoruz. Biz çalışmak için hazırız? şeklinde konuştu.
KETEM´de görevli Ebe Huri Boran da, merkezde yapılan taramalar hakkında şu bilgileri verdi: 
?30-65 yaş arasındaki kadınlarda rahim ağzı taramasını 5 yılda bir yapıyoruz. 40-69 yaş arasında mamografiyi 2 yılda bir yapıyoruz. 50-70 yaş arasında hem kadınlarda hem erkeklerde gaitada gizli kan, 10 yılda bir de kolposkopi öneriyoruz.?
Yunusemre KETEM Birimine kapılarını açan Forum Magnesia Kipa Müdürü Zeki Ceylan da, ?Erken teşhisin meme kanserinde çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu farkındalığın da bütün vatandaşlarımız tarafından kullanılmasını ve değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bizde gönüllü olarak destek veriyoruz sürece. İnşallah sağlıklı bir süreç olur? dedi.
KETEM biriminde görevli personel mağaza çalışanlarına ve müşterilere pembe kurdele takarken, meme kanseri ve erken teşhis merkezi hakkında bilgilerin yer aldığı broşürleri de dağıttı.



Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.10.2015 18:47:55 0
Tarih: 08.10.2015 18:47 Güncelleme: 08.10.2015 18:47
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri