Anahtar Kelimeler: MABEM’ Yüzde Başarı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde 2007 yılında geliştirilen ve Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte il geneline yayılan MABEM eğitim kursları, LGS 2020 yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bünyesinde eğitim alan 2871 öğrencinin tamamını istedikleri liselere yerleştirerek, yüzde 100 başarı oranı sağladı. Öğrencileri tebrik eden ve lise döneminde başarılar dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MABEM’in başarı oranının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 LGS yerleştirme kesin sonuçlarını açıkladı. 8’inci sınıf olup, MABEM’de eğitim gören 2871 öğrencinin tamamı istedikleri liselere yerleşerek başarı oranı yüzde 100 oldu. Liselere giriş sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan MABEM’li iki öğrencinin tercihi, İzmir Fen Lisesi ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi oldu. Manisa’da yer alan Fen Liselerinden; Manisa Fen Lisesine 26, Bülent Koşmaz Fen Lisesine 51, Halil Kale Fen lisesine 12, Akhisar Fen lisesine 18,  Soma Fen lisesine 21 ve Alaşehir Fen lisesine 29 MABEM öğrencisi yerleşti. Manisa’daki Fen liselerinin dışında İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Denizli, Çanakkale, Kütahya, Uşak, Burdur, Bursa, Edirne, Zonguldak, Eskişehir, Giresun, Ordu, Samsun, Yozgat illerimizdeki Fen liselerine de öğrenciler yerleştirildi.

Başkan Ergün’den Öğrenci ve Öğretmenlere Tebrik

MABEM eğitim kurslarının başarı çıtasını her yıl yükselterek kendilerine gurur yaşattığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayal ettikleri lise ve üniversitelere kavuşabilmeleri için MABEM eğitim kurumlarımız ilimiz genelinde öğrencilerimize hizmet veriyor. Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre 8’inci sınıf bazında sınava giren 2871 öğrencimizin tamamının istedikleri liselere yerleşmiş olması, bizleri gururlandırdı. Yüzde 100 başarı anlamına gelen bu oran, doğru bir sistemde ilerlediğimizi gösteriyor. Fen ve Anadolu liselerine yerleşen evlatlarımızın çokluğu da ayrıca mutluluk verici. O açıdan tüm öğrencilerimizi, MABEM öğretmen ve idarecilerimizle velilerimizi kutluyor, çocuklarımıza lise hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.



Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 18.09.2020 08:57:00 6596 0

Tarih: 18.09.2020 08:57
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00